Minna löysi rintaliiveistään ampiaispesän: "Ei taideta enää tänä kesänä aukaista tuota ikkunaa" – Tältä se näytti!

Kuopiolainen Minna Kokkonen heräsi torstaiaamuna erikoiseen näkyyn. Asunnon vierashuoneessa oli ollut ikkuna auki koko kesän ajan ja nyt huoneesta löytyi ikävä yllätys.

Näin ampiainen kohdataan - 8-vuotias Enri näyttää mallia 0:28
8-vuotias Enri ei hätkähdä ampiaisia. Katso video!

– Taksihommien takia en ole kauheasti kotona, eikä siksi tule liikuttua kämpässä paljoa, Kokkonen sanoo.

Vierashuoneessa olevalla sohvan käsinojalla oli rintaliivit riippumassa sohvatyynyjen takana. Kokkosella ei ole ollut tarvetta siirtää tyynyjä, kun ei huonetta juuri käyttänyt.

Aiempinakin kesinä ampiaiset ovat tykänneet tulla sisään juuri sen huoneen ikkunasta, mutta eivät ole tehneet mitään. Tällä kertaa kävi toisin. Vierashuoneessa olleista rintaliiveistä löytyi nimittäin ampiaispesä. 

Ne ovat saaneet rauhassa pakertaa pesää siihen

– Sain pesän selville sillä tavalla, että menin meikkaamaan tuohon huoneeseen ja ihmettelin kun ampiainen lenteli siinä. Se meni huoneessa olevan sohvan tyynyjen taa. Yritin paukutella sanomalehdellä tyynyjä, että se lähtisi pois ja saisin hätisteltyä sen ulos, mutta se ei reagoinut mitenkään.

– Rupesin penkomaan varovasti sohvaa ja huomasin, että aha täällä on ampiaispesä kiinni rintaliivien olkaimessa, että ilmankos se ei ole mitenkään reagoinutkaan. Se on saanut siellä rauhassa olla aiemmin. Ihme, että älysin nyt mennä tuonne huoneeseen, Kokkonen sanoo.

Lattialla kuolleita ampiaisia

Kokkonen kertoo ihmetelleensä aiemmin lattialla lojuneita kuolleita ampiaisia, ja miettinyt miten ne ovat sinne joutuneet ja lattialle pökertyneet.

– En minä siihen reagoinut mitenkään, otin ne vaan pois, hän kertoo.

Ampiaiset ja kaikki niihin liittyvä puistattaa Kokkosta, joten pesän löydettyään hän soitti naapurin paikalle. Naapuri laittoi rintaliivit tuuletusräppänästä puoliksi ulos roikkumaan.

– Minun piti lähteä töihin, mutta hän oli vapaalla ja sanoi että hoitaa sen. Toinenkin naapuri tuli auttamaan ja siellä he olivat Raid-hyönteismyrkky apunaan sahanneet pesän pois rintsikoista, Kokkonen nauraa.

"Ei taideta enää aukaista tuota ikkunaa"

Ampiaiset saavat ulkona olla, mutta ainakaan kyseisen ikkunan kautta ne eivät enää Kokkosen asuntoon löydä.

– Ei taideta enää tänä kesänä aukaista tuota ikkunaa. Varmaan pitää läpikäynti käydä asunnossa, etteivät ole mihinkään piiloon mitään tehneet.

– Kun vapaat alkavat, pitää ihan ruveta perehtymään tähän asiaan. Tällaista tänä kesänä. Olihan tämä vähän erikoinen tapaus, Kokkonen naurahtaa.  

Lue myös:

    Uusimmat