Muistatko Hohto-elokuvan? Kauhuklassikon lapsinäyttelijät paljastivat kokemuksiaan

Stephen Kingin samannimiseen romaaniin perustuva Hohto-elokuva muistetaan muun muassa monet katsojat säikäyttäneistä kaksoistytöistä.

Legendaarinen elokuvaohjaaja Stanley Kubrick (Eyes Wide Shut, 1999) teki uransa aikana useita ikimuistoisia elokuvia. Yksi niistä on kauhuelokuva Hohto (1980).

Elokuvassa näyttelijäsuuruus Jack Nicholsonin esittämä kirjailija Jack Torrance ajautuu hulluuden syövereihin syrjäisellä hotellilla toimiessaan sen talvihoitaja. Torrancen vaimo ja poika joutuvat kärsimään hulluuden seurauksista. Elokuvan maailma on täynnä pelottavia yksityiskohtia. Yksi ikimuistoisimmista hetkistä on kohtaus, jossa kaksoistytöt ilmestyvät Torrancen pojalle Dannylle (Danny Lloyd) hotellin käytävällä.

Kaksosia näytelleet Lisa ja Louise Burns olivat 12-vuotiaita elokuvan teon aikaan. Heidän ei koskaan annettu saapua Hohdon kuvauksiin yksin. Useimmiten kaksosten vanhemmat saattoivat tyttärensä kuvauksiin.

– Vanhempamme eivät kuitenkaan olleet koskaan huolissaan. He eivät ajatelleet, että kuvaukset eivät sopisi meille ja muutenkin he olivat hyvin kannustavia, Lisa ja Louise kertoivat Cosmopolitan-lehden haastattelussa.

Kuvauksissa sisaruksille sanottiin, että he ovat luonnostaan pelottavia. Roolisuorituksiaan varten he harjoittelivat vuorosanojaan lausuen ne yhtäaikaisesti ontolla äänensävyllä.

Ikimuistoisessa kohtauksessa Danny Torrance törmää kaksosiin hotellin käytävällä ja kaksoset pyytävät kolkolla äänensävyllä yhtä aikaan lausuen Dannya leikkimään ikuisesti heidän kanssaan.

Hohdon maskeerauksesta vastannut Tom Smith halusi varmistaa, ettei sisaruksille jää pysyviä traumoja elokuvan teosta. Elokuvassa sisarukset makaavat käytävän lattialla veren peittäminä. Smith näytti Louiselle ja Lisalle, että veri ei ole oikeaa ja kuinka tekoveri valmistetaan. Hän antoi sisaruksille jopa pullollisen tekoverta muistoksi kuvauksista. Pullo on edelleen tallessa.

Marraskuussa ensi-iltaan tulleessa Doctor Sleep (2019) -elokuvassa nähdään Danny Torrance (Ewan McGregor) aikuisena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja