Mainos

Professori sai käsiinsä Stanley Kubrickin kadonneen käsikirjoituksen – kuvauksia vaille valmis

Stanley Kubrickin aiemmin kadoksissa ollut käsikirjoitus Burning Secret -elokuvalle päätyi brittiläisprofessorin käsiin.

Ohjaajanero Stanley Kubrick käsikirjoitti Burning Secret -elokuvan kirjailija Calder Willinghamin kanssa vuonna 1956. Kyseessä on vuonna 1913 ilmestyneen saman nimisen kirjan elokuva-adaptointi. Stefan Zweigin kirjoittamassa kirjassa irstas mies ystävystyy pieneen poikaan tavoitteenaan vietellä tämän äiti.

Elokuva ei koskaan saanut tarvittavaa tukea, mitä todennäköisimmin sen aran sisällön ja kaksimielisen juonen vuoksi. Kubrick ja Willingham tekivät myöhemmin yhdessä elokuvan Paths of Glory.

Nyt Isosta-Britanniasta kotoisin oleva, Bangorin yliopiston elokuvatieteiden professori, Nathan Abrams on saanut käsikirjoituksen käsiinsä. Abrams julkaisi hiljattain Kubrickista kertovan kirjan Stanley Kubrick: New York Jewish Intellectual. Eräs nimettömänä pysyttelevä Kubrickin entisen yhteistyökumppanin poika otti Abramsiin yhteyttä ja tarjoutui näyttämään tälle käsikirjoitusta.

– Emme tienneet saatiinko tätä käsikirjoitusta koskaan valmiiksi, ja yritykset löytää käsikirjoitus olivat jääneet vajaiksi, Abrams sanoi Vanity Fair -lehdelle.

Abramsin mukaan on ollut tiedossa, että Kubrick halusi tehdä elokuvan, mutta uskottiin, että käsikirjoitusta ei koskaan saatu valmiiksi. Elokuvan tarinalla on paljon yhtäläisyyksiä Kubrickin uran aikana tekemien töiden, kuten Lolita ja Hohto -elokuvien, kanssa. Abramsin mielestä mielenkiintoista oli se, että Kubrickin käsikirjoituksen tarina sijoittui Yhdysvaltojen etelävaltioihin, kun taas alkuperäinen kirja sijoittui Itävaltaan.

– Hän oli kokenut etelässä antisemitismiä työskennellessään Look-lehdelle (1940-luvulla). On mielenkiintoista, että hän palasi sinne. Erityisesti minua kiehtoo se, että kirjassa äiti ja poika ovat juutalaisia, mutta käsikirjoituksessa he ovat ei-juutalaisia amerikkalaisia. Se sopii työskentelykaavaan, joka jatkui hänen uransa läpi, Abrams puntaroi.

Burning Secret on tehty valkokankaalle kahdesti. Viimeisin versio elokuvasta ilmestyi vuonna 1988 ja sen ohjasi Andrew Birkin.

Kubrickin ja Willinghamin käsikirjoitus olisi valmis adaptoitavaksi, jos joku uskalias ohjaaja on valmis astumaan Kubrickin isoihin saappaisiin. Tällä hetkellä mitään suunnitelmaa käsikirjoituksen ja mahdollisen elokuvan suhteen ei ole. Abramsilla on kuitenkin oma ohjaajasuosikki, jos tuotanto joskus tulevaisuudessa saadaan käyntiin. Professorin mielestä mother! ja Black Swan -elokuvat ohjannut Darren Aronofsky olisi hyvä valinta tehtävään.

– Mielestäni hän saattaa olla lähinnä Kubrickin perillistä tänä päivänä.

Lähde: Vanity Fair

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.