Muista - lumitöistä saa kotitalousvähennystä

Lumitöiden kanssa tuskailevan kannattaa muistaa, että pihan auraukseen tai lumien kolaamiseen katolta voi saada myös taloudellista apua - pihatyöt toisella teetettynä kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Vähennyksen saa myös vapaa-ajan asuntoon tehdyistä lumitöistä.

Huomaa myös, että jos haluat kustantaa ikääntyville vanhemmillesi tai appivanhemmille lumityöt, ovat nekin kotitalousvähennyskelpoisia.

Kotitalousvähennystä saa, jos työn teettää kodin ulkopuolisella työntekijällä. Vähennystä ei saa itse tehdystä työstä, eikä esimerkiksi palkoista, jotka verovelvollinen maksaa puolisolleen tai lapsilleen.

Saat kotitalousvähennyksenä vähentää lumitöiden tekijälle maksamasi palkan sivukulut, eli työnantajan sosiaaliturvamaksun, pakollisen työeläkemaksun, työttömyysvakuutusmaksun sekä tapaturmavakuutus- ja ryhmähenkivakuutusmaksut. Lisäksi itse palkasta voi vähentää 15 prosenttia.

Mikäli teetätit lumityöt ennakkoperintärekisteriin merkityllä yrityksellä tai yrittäjällä, voit vähentää tälle maksetusta työkorvauksesta 45 prosenttia. Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennykseen ei oikeuta veloitetut matkakorvaukset ja tarvikkeet. Muista tarkistaa, että palkkaamasi yritys tai yrittäjä on merkitty ennakkoperintärekisteriin. Voit tarkistaa sen täältä.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on tänä vuonna 2 400 euroa ja siinä on 100 euron omavastuuosuus vuodessa. Pariskunta voi siis saada yhteensä 4 800 euron kotitalousvähennyksen.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat