Mainos

MTV3: Ydinasesalakuljetusta Suomessa

Suojelupoliisi selvittää vihjetietoa, jonka mukaan joukkotuhoaseita tai ydinmateriaalia salakuljetettaisiin Suomen kautta.

Seppo Nevala

Suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevala sanoo MTV:n uutisten haastattelussa, että vihjeet salakuljetuksesta on saatu ulkomaisilta tiedustelupalveluilta. Kysymys on nimenomaan joukkotuhoaseiden tai ydinmateriaalin kuljettamisesta Suomen kautta muualle.
- Me olemme saaneet yksittäisiä pyyntöjä, joiden taustalla on epäilyt siitä, että Suomen maaperää, ehkäpä eniten kauttakulku tarkoituksessa, käytettäisiin joukkotuhoaseiden levittämiseen, Nevala kertoo.

Syyskuun 11. päivän terrori-iskut ovat tiivistäneet eri maiden tiedustelupalvelujen välistä yhteistyötä. Suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevalan mukaan esimerkiksi Suomen yhteistyö Venäjän turvallisuusviranomaisten kanssa on tiivistynyt entisestään.

- Sanoisin näin, että Venäjän turvallisuusviranomaisten panos on koko ajan noussut ja se on tuottanut erittäin merkittävää tietoa. Varmasti yhteyksiä on terrorismin torjunnan kannalta enemmän kuin aikaisemmin. Voidaan sanoa myös niin, että yhteydenpito on konkreettisempaa, sillä tietoja vaihdetaan yksittäisistä henkilöistä. Tietojen pitää olla konkreettista, koska vain sillä tavalla saavutetaan tuloksia jos haluamme estää tulevaisuudessa terroritekoja, Nevala sanoo.
(MTV3)

Katso myös Jarkko Sipilän juttu aiheesta
(Kymmenen uutiset 27.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.