Mainos

MTV3 synnytti kansanliikkeen teurashevosten puolesta

Kansanliike vaatii elävien teuraseläinten maastaviennin lopettamista. Kansanliike on kerännyt jo 35 000 allekirjoitusta vaatimukselleen. Nimienkeräys ja kansanliike syntyivät MTV3:n 45 minuuttia ohjelman herättämänä.

Katso juttu joulukuulta: Teurashevosten tuskien tie

Lue millaisen keskustelutulvan aihe sai aikaan 45 minuuttia ohjelmanblogisivuilla

Liikkeen mielestä on nurinkurista, että Suomeen tuodaan hevosenlihaa ulkomailta ja samaan aikaan suomalaishevosia kuljetetaan teuraiksi Italiaan saakka hämärissä oloissa.

Vetoomuksessa esitetään, että elävien eläinten vienti maan rajojen ulkopuolelle teurastettavaksi kiellettäisiin lailla. Liike ei luota siihen, että teuraseläimet saisivat lailla säädeltyä ja valvottua kohtelua kuljetuksen aikana.

Vetoomus luovutettiin eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtajalle Jari Lepälle (kesk.).

Kansanliike sai alkunsa MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa esitetystä riipaisevasta dokumenttifilmistä ja keskustelusta, joiden havahduttamana yli 30 000 ihmistä on allekirjoittanut adressin.

Adressin alullepanija Minna Vitikainen kertoi 19.12. 45 minuuttia ohjelmassa suunnitelmistaan.

Se on tarkoitus toimittaa Euroopan parlamentin vetoomusvaliokunnalle yhdessä muiden maiden samanaiheisten vetoomusten kanssa.

Liike painottaa, että vaikka EU-maita sitoo direktiivi ja asetus eläinkuljetusten asiallisesta suorittamisesta, valvonnan puute vie uskottavuuden eläinten olojen parantamiseen tähtääviltä vaatimuksilta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.