Mainos

MTV3 New Yorkissa: "Hankala ennustaa, mitä kodilleni on tapahtunut"

Queensissa sijaitseva Astoria selvisi vähillä vahingoilla. MTV3 haastatteli Theo Renningeria, joka pakeni myrskyä Astoriaan ystävänsä luokse.

– Astoriassa oli suhteellisen rauhallista. Puolenyön aikoihin tien toisella puolella olevat sähkölinjat kaatuivat kipinöiden. Lisäksi puhelinkoppeja hajosi. Oli hieman hermoja raastavaa katsella tätä kaikkea viidennestä kerroksesta alas kadulle. Muuten koin myrskyn lähinnä seuraamalla tuttujen päivityksiä Facebookissa ja Twitterissä.

Renningerin mukaan pahin tilanne oli toisaalla Queensissa, jossa tulipalo riehui 50 talossa.

Yllätys voi odottaa kotiin palatessa

Renningerin oma asunto sijaitsee Manhattanin eteläosassa, Financial District -alueella.

– Alue kuului kolmanteen eli C-vaaraluokkaan. Vaikeaa tietää, mitä siellä on tapahtunut. Tämä selvinnee, kun palaan töihin ja arkeen myrskyn jälkeen.

Odotettua pahemmat tuhot

Renninger on asunut New Yorkissa viitisen vuotta. Hän ei ole koskaan kokenut mitään vastaavaa.

– Tuhot olivat paljon odottamaani suuremmat. Metro on ollut pois käytöstä aiemminkin esimerkiksi Irene-hirmumyrskyn ja lumimyrskyjen jäljiltä. Yleensä katko on kestänyt kuitenkin vain muutaman päivän ajan. Nyt ennusteet ovat vähintään neljä päivää.

Evakossa New Jerseyn puolella

Osa newyorkilaisista lähti vapaaehtoisesti evakkoon. Manhattanin Upper East Sidella asuva Travis Michael Flores pakeni jo sunnuntaina New Jerseyn puolelle ystävänsä luokse.

– Kuulin sunnuntaina, että myrskystä on tulossa odotettua pahempi. Koska olen erityisen varovainen henkilö, lähdin pois kaupungista.

Flores on kauhistanut myrskyn aiheuttamasta tuhosta.

– Olin kauhistunut jo maanantaina kaikista niistä kuvista, joita kaupungista alkoi virrata lähtöni jälkeen. On vaikeaa uskoa, miten paljon hurrikaani teki tuhoja jo ennen rantautumistaankin.

Flores ei tiedä, milloin pääsee takaisin Manhattanille.

– Olen shokissa näkemistäni kuvista ja videoista. En tiedä milloin pääsen kaupunkiin, koska liikenne on pääosin poikki. Voin vain lähettää lämpimät ajatukseni niille, jotka kärsivät tästä kamalasta tilanteesta.

Katso Janne Hopsun juttu (Seitsemän uutiset 30.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.