MTV kohuoikeudenkäynnissä Virginiassa: Näin Johnny Deppin ja Amber Heardin kannattajat perustelivat valitsemaansa puolta

MTV Virginiassa: Näin Johnny Deppin ja Amber Heardin kannattajat perustelevat valitsemaansa puolta 3:42
MTV Virginiassa: Näin Johnny Deppin ja Amber Heardin kannattajat perustelevat valitsemaansa puolta

Miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa ovat seuranneet viime viikkoina näyttelijä Johnny Deppin ja hänen ex-vaimonsa Amber Heardin oikeudenkäyntiä. MTV Uutiset tapasi Hollywood-tähtien faneja oikeustalon ulkopuolella Yhdysvaltain Fairfaxissa.

Tähtiparin oikeustaisto alkoi kuutisen viikkoa sitten Fairfaxin pikkukaupungissa Virginissa. Tänään on oikeudenkäynnin viimeinen päivä.

Raastupaan jouduttiin, kun näyttelijä Amber Heard väitti, tosin nimeä mainitsematta, entisen aviomiehensä Johnny Deppin olleen häntä kohtaan väkivaltainen.

Depp haastoi Heardin tästä oikeuteen, ja lopulta kumpikin päätti syyttää toistaan kunnianloukkauksesta. Vaaditut korvaussummat liikkuvat kymmenissä miljoonissa dollareissa.

MTV Virginiassa: Viimeinen näytös Johnny Deppin ja Amber Heardin kohuoikeudenkäynnissä alkaa – kirjeenvaihtajan raportti suorana paikan päältä 6:14
MTV Virginiassa: Viimeinen näytös Johnny Deppin ja Amber Heardin kohuoikeudenkäynnissä alkaa – katso kirjeenvaihtajan raportti paikan päältä

"Heardin valehtelu ei ole hyväksi oikeasti väkivaltaa kohdanneille"

Mikä tapauksessa sitten on kiinnostanut ihmisiä niin paljon, että he ovat vaivautuneet paikan päälle jopa useiden tuntien automatkan päästä.

Deppin kannattajaksi tunnustautuva Isabelle Orsini kertoo uskovansa Deppin kärsineen parisuhdeväkivallasta ja olevansa paikalla siksi.

– Miesten kokemasta väkivallasta ei puhuta julkisuudessa yhtä paljon kuin naisten, Orsinin kertoo MTV Uutisille.

Orsini kertoo tulleensa paikalle jo ennen kuin oikeudenkäynti edes alkoi.

– Olen ollut sen jälkeen sisällä oikeustalossa seitsemän kertaa, ja se on ollut hyvin mielenkiintoista. Sisällä näkee ja kuulee asioita, joita ei näe julkisuudessa.

Orsini kertoo tutkineensa tapauksen taustoja ja todistusaineistoa itse jo lähes viisi vuotta.

Hän uskoo jopa siihen, että Heard vaikeuttaa omalla toiminnallaan sitä, että naiset uskaltaisivat kertoa väkivallan uhriksi joutumisestaan. 

– Hänen valehtelunsa ei ole hyväksi oikeasti väkivaltaa kohdanneille.

Heardin kannattaja harmittelee lokakampanjaa

Heardin kannattaja Dan Cho kertoo olevansa pahoillaan Herdin saamasta kohtelusta.

– Tuen häntä sataprosenttisesti. Tämä on suuri epäoikeudenmukaisuus lähisuhdeväkivallasta selviytyneille. 

Cho harmittelee Herdia vastaan kehitettyä lokakampanja.

– Oikeudenkäyntiin myös neutraalisti suhtautuvat kallistuvat Debbin kannalle vain sosiaalisen median kirjoittelun vuoksi.

– Valamiehistön tulee tarkastaa faktat ja tehdä päätös. Se ei ole julkisen keskustelun tehtävä. 

Paikalliset ihmettelevät väenpaljoutta

Paikalliset asukkaat ovat ottaneet ilon irti sekä oikeudenkäyntituristeista että tähtien paikalla olosta. Näin vakuuttavat MTV Uutisten haastatteluun osuneet pikkupojat.

– Minusta on tosi siistiä, että oikeudenkäynti on täällä. Pyöräilin itse oikeustalolle ennen kuin edes Debb oli tullut, Gabe Arguetta kehaisee.

– Minustakin tämä on kivaa. Tämä on pieni paikkakunta ja kun Debb on täällä, kaupunkimme saa nimeä. Phnin Connolly säestää.

Will Riley ihmettelee humua.

– On todella outoa, että ihmiset tulevat tänne, koska täällä kasvaneet haluavat yleensä vain pois täältä, Riley kertoo ja naurahtaa.

Hänestä mukavinta on ollut tutustua paikalle tulleisiin ihmisiin. 

– On ihmeellistä nähdä, miten paljon yhdellä ihmisellä on valtaa, Nicholas Counts toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat