MTV Uutisten verkkosivusto uudistui: Enemmän valinnanvapautta ja entistä persoonallisempaa uutispalvelua – "Haluamme olla uutisvideoiden ykkösiä"

MTV Uutisten verkkosivusto uudistui eilen. Käyttäjälle tämä tarkoittaa sivuston uudistunutta ilmettä ja monia uusia käyttömuotoja, joilla uutispalvelusta saa räätälöityä juuri itselleen oikeanlaisen.

MTV Uutisten netti uudistui 6:57

Katso videolta Huomenta Suomen keskustelu MTV Uutisten verkkosivujen muutoksesta.

Uudistuksella pyritään vahvistamaan MTV:n asemaa uutismediana.

– Digitaalinen kulutus alkaa varhaisesta aamusta ja jatkuu myöhään yöhön. Haluamme tarjota kuluttajille parasta uutispalvelua kaikilla MTV:n alustoilla missä vain ja milloin vain, siihen aikaan kun he niitä haluavat käyttää, kertoo MTV:n uutisten ja asia- ja ajankohtaisohjelmien ohjelmapäällikkö Jyrki Huotari Huomenta Suomen vieraana.

Uudistus on erityisesti selkeyttänyt verkkosivujen ilmettä.

– Olemme palanneet juurillemme ja siirtyneet tekemään nimenomaan uutispalvelua, kertoo MTV:n palvelusuunnittelupäällikkö Jan Rosnell.

Käyttäjäkohtainen muokkaus mahdollista

Käytännössä uudistus tarkoittaa, että esimerkiksi suuret yläkategoriat ovat poistuneet. 

– Aiemmin sivuillamme oli jättisuuria osastoja kuten lifestyle. Mitä se oikeastaan tarkoittaa? Se voi tarkoittaa miljoonaa eri asiaa. Nyt sivustolta pääsee etsimään nopeammin juuri sitä, mitä haluaa, Rosnell kertoo.

MTV Uutisten verkkosivuilta löytyy nykyään tageja, joilla uutispalvelua voi muokata poimimaan juuri kuluttajaa itseään kiinnostavia uutisia.

– Kuukausittain yli kolmella miljoonalla kävijällä on hurja kirjo erilaisia kiinnostuksenkohteita, Rosnell jatkaa.

Näin toimii MTV Uutisten uudet nettisivut 1:44

Katso videolta, kuinka MTV Uutisten verkkosivusto toimii.

Videotuotanto kehittyy

Uusi verkkosivusto keskittyy myös yhä enemmän videotuotantoon.

– Pyrimme tuottamaan uutispäivän tekstimuodossa niille, jotka sitä sillä tavoin haluavat kuluttaa, mutta myös niille, jotka haluavat nauttia uutisista enemmän videomuodossa, Huotari kertoo.

Vaikka uutisvideot kiinnostavat yleisöä, ei perinteistä uutistuotantoakaan unohdeta.

– Emme voi olla niin röyhkeitä, että oletamme videoista kiinnostuneiden diginatiivien valtaavan koko maan, vaan meidän täytyy palvella kaikkia käyttäjäryhmiä. Verkkosivusto on rakennettu myös niin, että emme pakota ihmisiä käyttämään sitä tietyllä tavalla, vaan annamme mahdollisuuksia. Kuluttaja voi valita haluaako lukea uutisia, katsoa niitä videolta vai mennä yksittäisillä tageilla eteenpäin, toteaa Rosnell.

– Haluamme olla uutisvideoiden ykkösiä, Huotari päättää.

Lue myös:

    Uusimmat