MTV Uutiset vahvistaa johtoaan: Ilkka Ahtiaisesta uusi päätoimittaja

MTV Uutiset on nimittänyt uudeksi uutispäätoimittajaksi yhteiskuntatieteiden maisteri Ilkka Ahtiaisen, 47. Ahtiainen on työskennellyt MTV Uutisissa kahdeksan vuotta, joista viimeiset neljä vuotta toimituspäällikkönä. Toimituspäällikkönä hän on vastannut tv-tuotannoista, joihin kuuluvat aamun ja illan uutislähetykset sekä muut ajankohtaisohjelmat.

Ennen MTV Uutisia Ahtiainen työskenteli Helsingin Sanomissa politiikan toimittajana ja Berliinin-kirjeenvaihtajana ja sunnuntaitoimituksen esimiehenä.

– Uutispäätoimittajuus on jatkumoa uutistoimintamme isossa uudistusprosessissa. Monikanavaisuus vaatii sen, että toimituksen päivittäistekemisessä paikalla on henkilö, joka huolehtii resursseista ja siitä, että isot uutisaiheet näkyvät kattavasti kaikilla alustoilla, sanoo MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

– Parin viime vuoden aikana kaikki alustat ja infrastruktuuri kuten studiot on saatu MTV Uutisissa hienoon kuntoon, ja nyt päähuomio kohdistetaan journalismiin. Olemme yksi Suomen suurimmista uutistaloista, ja tavoitteena on, että pärjäämme entistäkin paremmin kotimaisen uutiskilpailun raskaassa sarjassa, Ahtiainen sanoo.

Päivän tärkeimmät ja kiinnostavimmat sisällöt

Samassa yhteydessä MTV Uutisten digitaalisten sisältöjen toimituspäälliköksi on nimitetty uutispäällikkö Mona Haapsaari, 35. Hän vastaa maaliskuusta alkaen mtvuutiset.fistä sekä MTV Uutiset Livestä, joka on nyt ollut toiminnassa vuoden.

– Digitaalisella puolella MTV Uutiset haluaa olla nopea, luotettava ja kiinnostava uutissivusto. Päivän tärkeimpien uutisten lisäksi MTV Uutiset tarjoaa digipuolella puheenaiheet, ja haluamme olla yleisömme arjessa tiiviisti mukana, hän sanoo.

MTVuutiset.fi on yksi Suomen suosituimmista verkkomedioista, joka tarjoaa ympäri vuorokauden kiinnostavaa ja tuoretta uutissisältöä sekä viihdettä, urheilua ja lifestylea.

– Tänä vuonna haluamme kertoa uutisia, mieluiten ensimmäisenä, mutta myös näyttää ne suorana ja videoina. MTV Uutiset Live on löytänyt yleisönsä hienosti vuoden aikana – se on mainio kanava pysyä kärryillä maailman tapahtumista, mutta myös viihtyä uutismaisen sisällön parissa.

MTV Urheilun toimituspäällikkönä jatkaa Teemu Niikko, 39, joka vastaa urheilun uutisoinnista MTV:n kaikilla alustoilla.

– Urheilun uutissisältöjen kulutus digialustoillamme on saatu menneen vuoden aikana vahvaan kasvuun, ja siinä avainasemassa ovat olleet vahvat omat uutisaiheet, luotettavuus ja nopeus, hän sanoo.

– Samat periaatteet ohjaavat meitä myös Tulosruudun puolella, jossa tavoitamme yli puoli miljoonaa suomalaista joka ilta. Uskon meidän vahvistavan asemiamme entisestään tämän huippumielenkiintoisen urheiluvuoden aikana.

MTV Uutisten johtoryhmän muodostavat Einonen, Ahtiainen, Haapsaari ja Niikko sekä luova johtaja Johannes Kantelinen

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja