Mainos

Tässä se nyt on! MTV Uutiset aloitti täysin uuden uutiskanavan – Live kertoo päivän tärkeimmät uutiset ympäri vuorokauden: "Suomessa ei ole tällaista nähty"

LK työttömyys työllisyys te-toimisto LIVE
MTV Uutiset Live on Suomen ensimmäinen ympärivuorokautinen liikkuvan kuvan uutispalvelu.

MTV Uutiset on aloittanut ensimmäisenä Suomessa täysin uudenlaisen liikkuvan kuvan uutispalvelun, MTV Uutiset Liven. Verkossa vuorokauden ympäri pyörivissä suorissa lähetyksissä kerrotaan reaaliajassa päivän tärkeimmät uutiset ja puheenaiheet.

– MTV Uutiset Live on Suomen ensimmäinen ympärivuorokautinen liikkuvan kuvan uutiskanava, kertoo MTV Uutiset Liven vastaava tuottaja Jaakko Hietanen.

– Tämä on ollut poikkeuksellisen suuri hanke, jollaista Suomen mediakentässä ei ole nähty vuosiin, jos koskaan. Palkkasimme tätä varten muun muassa kymmenen uutta ihmistä toteuttamaan nopeassa rytmissä tehtäviä päivittäisiä suoria uutislähetyksiä, Hietanen kertoo.

25:17
MTV Uutiset Liven historian ensimmäinen lähetys käsitteli suosikkilaulaja Olli Lindholmin yllättävää kuolemaa.

Live kertoo päivän tärkeimmät uutiset

MTV Uutiset Live on yhtiön laajentuneen uutistoiminnan uusi keihäänkärki. 

Uutis- ja ajankohtaissisältöjen uudistamisprojektista vastaava MTV:n ohjelmapäällikkö Jyrki Huotari painottaa, että tavoitteena on nousta kotimaisten uutisvideopalvelujen ykköspaikalle.

– Samalla huolehdimme Suomen arvostetuimpiin kuuluvan uutisbrändin suosion ja laadun jatkuvuudesta unohtamatta televisiouutisten katsojia, hän sanoo.

Live kertoo suorassa lähetyksessä päivän tärkeimmät kotimaan ja ulkomaan uutiset juuri silloin, kun ne tapahtuvat. Liveä voi kuluttaa kaikilta MTV:n alustoilta jokaisessa palvelussa.

– Mtv.fi-verkkopalvelu on Liven koti, mutta mtvuutiset.fi-verkkosivulta uskomme tulevan ison osan kulutuksesta, Hietanen kertoo.

Liikkuvan kuvan kulutus kasvussa

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen sanoo, että uutisissa etenkin liikkuvan kuvan kulutus on kovassa kasvussa.

– Uutisia pitää pystyä katsomaan ja kuluttamaan ajasta ja paikasta riippumatta. Siksi näemme, että tällaiselle digitaalisten alustojen uutiskanavalle on kysyntää. Sitä voi seurata vaikkapa lomalla laiturin nokassa tai aamubussissa työmatkalla.

– Uutiset pitää myös pystyä kertomaan kuvan kera heti kun tapahtuu. Eli heti kun me tiedämme, myös katsoja tietää, vastaava päätoimittaja Tomi Einonen lisää.

Lue myös: 

Katsoja tuodaan sinne missä tapahtuu

Toimituspäällikkö Karri Lehtiö kertoo, että MTV Uutiset Live pyrkii tuomaan katsojan sinne, missä uutiset tapahtuvat.

– Kaikki tapahtuu tässä ja nyt, koko uutismaailma on muuttunut sekuntipeliksi, siihen me tällä vastaamme. Projekti on ollut aivan helkkarin hienoa tehdä, nyt pitää enää vakuuttaa katsojat nopeudella ja kiinnostavuudella.

MTV Uutiset Live on ympärivuorokautinen uutispalvelu, jota voi katsoa mtv-palvelusta, mtvuutiset.fi-sivustolta ja mobiilisovelluksista.

Lisää aiheesta

  Aiemmat livelähetykset

  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja