Mainos

MTV Uutislive klo 15: Haapalan suorat sanat tynkähallituksen tulevaisuudesta

Vihreät jättävät hallituksen ydinvoimapäätöksen vuoksi. Hallitus on kutistunut kvartetiksi, jonka muodostavat kokoomus, SDP, RKP ja kristillisdemokraatit.

MTV Uutislivessä klo 15 politiikan toimituksen esimies Timo Haapala arvioi poliittista tilannetta ja tynkähallituksen toimintakykyä.

Eduskuntaan hallituspuolueille jää hyvin niukka enemmistö. Kuinka hankala loppukaudesta tulee, kun isoja asioita on vielä päätettävä ennen ensi kevään vaaleja.

Suomalaista politiikkaa kuohuttaa myös menneisyydestä tuttu sana: suomettuminen.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö käytti sitä kommentoidessaan Financial Time -lehdelle esitystä Fennovoiman ydinvoimalahankkeen hyväksymiseksi. Niinistöä hiertää venäläisen Rosatomin osuus hankkeessa.

Skotlannissa äänestetään itsenäisyydestä 

Yli 200 vuotta vanha Britannian lippu Union Jack liehuu Skotlannissa rinnan itsehallintoalueen oman lipun kanssa. Tänään skotit kuitenkin äänestävät itsenäistymisestä.

MTV Uutislivessä kuullaan tuoreita kuulumisia Edinburghista, missä toimittajamme Anne Sjöholm seuraa kansanäänestystä.

Mitä kaikkea mahdollinen ero Britanniasta merkitsisi? Skottien on sanottu tekevän äänestyspäätöksensä joko tunteella tai järjellä. Gallupien mukaan äänestyksestä tulee tiukka.

Itsenäistymisen vastustajat ovat korostaneet kylmiä tosiasioita: hyppyä tuntemattomaan, taloudellisia riskejä ja poliittista epävarmuutta. Kyllä-puolella taas on panostettu tulevaisuudenuskoon ja toivoon paremmasta ja rikkaammasta huomisesta. 

MTV Uutisliven juontaa Mari Sarolahti.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.