Mainos

MTV Uutislive klo 15: ALS-potilas kertoo tarinansa – uutisankkureille jäävettä niskaan

Yhdysvalloista alkanut jää-ämpärikampanja on rantautunut myös Suomeen. Haasteen saaneet julkisuuden henkilöt, huippu-urheilijat, poliitikot ja yritysjohtajat ottavat päälleen ämpärillisen jääkylmää vettä.

Hyväntekeväisyyskampanjan tavoitteena on kerätä varoja ALS-taudin eli Lou Gehrigin -taudin hoitojen kehittämiseen ja lisätä tietämystä ALS-taudista.

MTV Uutislivessä klo 15 oman tarinansa kertoo ALS-tautia sairastava Riku. Vaikka tauti on vienyt Rikulta puhe- ja liikuntakyvyn, hän työskentelee edelleen reaktorifyysikkona apuvälineiden avulla.

Lähetyksessä jää-ämpärihaasteen ottavat vastaan MTV:n uutisankkurit Antti Tuuri ja Rita Strömmer.

Jäävettä niskaansa hyvän asian puolesta ovat aiemmin ottaneet muun muassa MTV:n toimitusjohtaja Heikki Rotko, Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen sekä MTV Uutisten rikostoimittaja ja dekkaristi Jarkko Sipilä. Haastettuna on muun muassa pääministeri Alexander Stubb.

Lihastautiliitto on reilussa viikossa kerännyt jäävesihaasteella yli 14 000 euroa.

Yhdysvalloissa haasteeseen ovat vastanneet muun muassa Facebookin perustaja Mark Zuckerberg, Applen toimitusjohtaja Tim Cook ja entinen presidentti George W. Bush.

Suomen ilmatila loukkausten kohteena

Venäläiskoneet ovat loukanneet Suomen ilmatilaa viikon sisällä jo kolmesti, viimeksi eilen. Tiedossa ei ole, ovatko loukkaukset tapahtuneet vahingossa vai määräyksestä, ja miksi.

Ilmatilan loukkauksista ja maailmanpolitiikan polttopisteistä puhutaan myös MTV Uutislivessä. Studioon saapuu eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps.). Soini on tavannut aamupäivällä ilmatilaloukkausten johdosta presidentti Sauli Niinistön.

Lähetyksen juontaa Ripsa Koskinen-Papunen

Tietoa ALS-haastekampanjasta ja sairaudesta löytyy Lihastautiliiton nettisivuilta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja