Mainos

MTV Uutislive klo 13.30: Jätti-investoinnilla Suomi nousuun? Saako lentoluvan liian helposti?

MTV Uutislive paneutuu tänään metsäteollisuuden jätti-investointiin sekä Jämijärven lentoturman jälkilaineissa pienkoneilla lentämiseen ja lentolupakirjan hankintaan.

Metsä Group aikoo rakentaa Äänekoskelle noin 1,1 miljardia euroa maksavan biotuotetehtaan.

Jos investointi toteutuu, se on yhtiön mukaan Suomen metsäteollisuuden historian suurin.  Tehdas pyritään saamaan käyttöön vuonna 2017. 

MTV Uutisliven studiossa ovat Leea Ollikaisen vieraina Metsäteollisuuden toimitusjohtaja Timo Jaatinen ja EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies. Keskusteluun osallistuu puhelimitse myös Äänekosken sellutehtaan pääluottamusmies Jorma Paajanen. Onko Metsä Groupin investointi pitkään odotettu sysäys Suomen talousnäkymien suunnanmuutokseen?     

MTV Uutislivessä pohditaan myös lentoturvallisuutta.   

Jämijärvellä jatkuu pääsiäisenä tapahtuneen lentoturman tutkinta. Yksi kysymys on se, oliko kone mahdollisesti lastattu liian täyteen. Turmakoneessa oli 11 ihmistä. Kahdeksan heistä sai surmansa.

Helsinki-Malmin lentokentällä lennonopettaja Jukka Nummen kanssa lentoturvallisuutta pohtii Ripsa Koskinen-Papunen. Onko lentolupakirjan saamisen ikäraja liian alhainen? Millaisilla kriteereillä lupakirjan saa?

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.