Mainos

MTV Uutiset Lontoossa: Dome Karukoski kansainvälisen median pyörityksessä: "Menestys on myös tuurista kiinni"

10:51
MTV Uutiset paikalla Lontoossa haastattelemassa Tolkien-tähtiä

Dome Karukoski ja Tolkien-elokuvan tähdet Nicholas Hoult ja Lilly Collins olivat Lontoossa kansainvälisen median tentattavana maailmanensi-illan kynnyksellä.

MTV Uutiset oli viikonloppuna paikalla Lontoossa haastattelemassa Tolkien-elokuvan ohjaaja Dome Karukoskea ja elokuvan tähtiä Nicholas Houltia ja Lilly Collinsia

Kansainvälisen median pyöritykseen joutuneen Karukosken mukaan eniten häneltä on kysytty sitä, että mikä Tolkienin tarinassa yllätti hänet.

– Yllätyin siitä, että Tolkienin tarina on ennen kaikkea ystävyyden ja rakkauden tarina. Nuoruus kasvatti hänet sellaiseksi kuin me hänet tunnemme – siksi tarina koskettaa, vaikka elokuvan nähneet eivät olisikaan Tolkien-faneja.

Karukoski ei epäröinut eikä pelännyt tarttua englantilaisen kansalliskirjailijan J.R.R. Tolkienin elämänkertaan suomalaisena ohjaajana.

– Elokuvayhtiö Fox viestitti minulle useaan otteeseen, että he haluavat juuri minut ja minun ääneni on se, mitä Tolkienin tarina kaipaa. He eivät ajatteleet siinäkään kansalaisuutta vaan sitä ääntä ja äänellä ei ole lippua. Foxin mielestä olin paras ohjaaja tehtävään.

Suomen kieli ei kuulosta vielä suomelta

Elokuvassa mitkään tulevien Taru Sormusten herrasta -kirjojen elementit eivät vielä esiinny valmiina, vaan hahmotelmina.

– Sama on kielissä. Tolkienin kirjoissa käytetään haltiakieltä, joka ei ole vielä valmis kieli. Elokuvassa Tolkien puhuu suomea, mutta hän ei vielä sano selvällä suomen kielellä sanaa Väinämöinen kuten me sen tunnemme vaan sitä pitää muuttaa johonkin suuntaa, palljastaa Karukoski.

MTV Uutiset tapasi Karukosken Lontoossa, jonnw paikalle oli lennätetty kolmisenkymmentä toimittajaa, pääasissa Yhdysvalloista.

Lähes kaikki toimittajat uskoivat Tolkienin menestykseen eivätkä pitäneet Karukosken suomalaisuutta erikoisena ratkaisuna.

Viikonloppuna ensi-iltaan tuli jo suurta suosiota nauttinut uusi Marvel-elokuva ja toukokuun 3. maailman ja Suomen ensi-iltansa saa vihdoin Tolkien.

– Menestys on myös tuurista kiinni, mutta uskon, että Tolkien voittaa Marvelin elokuvan rakkaudella  ja empaattisella tarinalla – lisäksi toivon sää onnea siis tällä kertaa sadetta eikä aurinkoa, naurahtaa hyväntuulinen Karukoski.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja