Mainos

MTV Uutiset seurasi: Helsingin poliisilta sateli kiitosta nuorille – Tampereella moni autettiin kotiin

Tampereella juhlinta karkasi monelta käsistä, Turussa nuoria on ollut yllättävän vähän liikkeellä.

Eilen kymmenissä tuhansissa kodeissa juhlittiin niin ylioppilaita kuin ammattiin valmistuneita. Kesälomalle pääsyä juhlittiin myös peruskouluissa, kun suvivirsi kajahti tuhansissa kouluissa aamulla ja aamupäivällä. 

Illalla varsinkin nuoret suuntasivat kaupungille juhlistamaan kesäloman ensimmäistä iltaa.

MTV Uutiset seuraa juhlahumua niin kodeissa kuin illalla kaupunkien keskustoissa. Lähetä oma kuvasi juhlinnasta kuvat@mtv.fi -sähköpostiin tai MTV Uutisten Uutissovelluksella!

12.01 Juhlaseuranta on päättynyt! MTV Uutiset toivottaa kaikille hyvää kesää!

12.00 Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus järjesti auttamisoperaation koulujen päättymispäivänä alle 18-vuotiaille yhdessä Helsingin seurakuntien Saapas-ryhmien, Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin, Walkersin ja Raittiina radalla työskentelevien nuoriso-ohjaajien kanssa. Kaikkiaan operaatioon osallistui 62 avustajaa.

Partiointia tehtiin klo 18.30-01.30. Tuona aikana partiot keskustelivat tai auttoivat 530 nuorta. Ensiapua paikan päällä annettiin 9 nuorelle. Yön aikana Töölön nuorisotalossa sijainneelle selviämisasemalle tuotiin 5 alle 18-vuotiasta nuorta.

10.55 Hämeen poliisilaitoksen alueella tehtävämäärät eivät olleet normaaliviikonlopusta poikkeavat. Tehtäviä oli Hämeen alueella hieman yli kaksisataa. Koulujen päättämistä ja kesäloman alkamista juhlivasta nuorisosta tuli ilmoituksia tasaiseen tahtiin, mutta juhlinta ei missään suunnalla karannut käsistä. Muutamia lastensuojeluilmoituksia laadittiin alaikäisten alkoholin käytöstä.

8:45 Helsingin pelastuslaitoksen näkökulmasta päättäjäisviikonloppu sujui vilkkaasti, mutta pysyi kuitenkin maltillisena.

Päätösjuhlinta näkyi erityisesti ensihoidon tehtävämäärien kasvussa, joita oli tavannomaista runsaammin. Koulujen päätösjuhlintaa varten lisätty ensihoitovalmius auttoi kuitenkin tasaamaan kiireisimpiä aikoja. Pelastuslaitos oli korottanut valmiuttaan ensihoidon lisäyksiköillä sekä polkupyöräpartiolla. Ensihoidon tehtäviä kirjattiin vuorokaudelle yli 200 kappaletta, ja yleisimmät tehtävät liittyivät päihteiden liikakäyttöön ja pahoinpitelyihin, mutta mukaan mahtui myös korkeariskisiä hälytystehtäviä.

7:55 Oulun poliisi tiedottaa Torniossa yöllä sattuneesta liikenneturmasta. Yksi nuori mies kuoli ja neljä muuta loukkaantui rajussa ulosajossa sunnuntaina aamuyöllä. Aiheesta lisää täällä. Seuraamme tutkinnan etenemistä.

07:20 Helsingin poliisilta sateli kiitoksia nuorisolle puolenyön jälkeen.

07:15 Lounais-Suomen poliisista kerrotaan, että nuorista ei ole juurikaan tullut ilmoituksia. Turussa nuoria ei ole hirveän paljon edes näkynyt liikkeellä, vaikka sää on ollut kohtalainen. Menneistä vuosista tilanne on selvästi rauhoittunut, tilannekeskuksesta arvioidaan.

5:00 Koulujen päättäjäisviikonlopun juhlinta on sujunut pääosin rauhallisesti. Nuoria on ollut liikkeellä paljon suurimmissa kaupungeissa. Pohjois-Suomessa poliisi arvioi viileän sään hillinneen juhlintaa.  

Tampereen nuorisopalveluista kerrotaan, että työntekijöiden ilta oli työntäyteinen ja aikuisten apua tarvitsevia nuoria oli paljon. Työntekijät auttoivat kotiin useita nuoria, jotka olivat juoneet liikaa.

22:53 Helsingin poliisi pyytää kaupungilla liikkuvia pitämään  nuorten kuntoa silmällä ja ilmoittamaan tarvittaessa tilanteesta hätäkeskukseen.

22:41 Nuorten juhlinta ei enää ole niin alkoholipainoitteista kuin ennen, poliisi arvioi MTV Uutisille.

21:27 Poliisin mukaan lauantai-ilta on sujunut suurissa kaupungeissa rauhallisesti. Tampereella nuoria on ollut liikkeellä paljon. Helsingissä nuoriso on käyttäytynyt asiallisesti, poliisi kertoo. Turussa ja Oulussa alkuilta on ollut rauhallinen. Kuopion Väinölänniemellä on kokoontunut noin 2 000 nuorta, kertoo Savon Sanomat.

20:50 Alkuillasta Helsingin Hietaniemen rannalla oli sangen rauhallinen tunnelma. Myöskään muualla keskustassa ei näkynyt nuorten porukoita.

20:30 Juhlayöstä on tulossa viileä, MTV:n meteorologi Miina Mannonen sanoo.

19:11 Helsingissä juhlinta on alkanut poliisin mukaan rauhallisena. Vielä alkuillasta nuoria ei ollut kokoontunut suurin joukoin juhlistamaan lomien alkua.

18:00 Helsingin Pikkukosken uimarannalla poliisi on jo alkuillasta takavarikoinut useita litroja alkoholia alaikäisiltä ja jakanut 40 euron rikesakkoja.

17:43 Myös tullin koirat ovat juhlahengessä mukana.

16:44 Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystyspoliklinikan sairaanhoitaja lähettää nuorille ja vanhemille tärkeän viestin päättäjäisviikonloppuun. 

13:46 Koululaiset juhlivat todistuksia jäätelöillä Helsingissä. 

13:23 Juhlinta on toistaiseksi sujunut rauhallisesti, kerrotaan Helsingin, Turun ja Tampereen poliiseista. Juhlinnan oletetaan alkavan kunnolla vasta iltapäivästä. Turussa koululaiset kerääntyvät poliisin mukaan todennäköisesti Aurajoen rantaan ja puistoalueille. Tampereella nuorisoa vetää erityisesti Pyynikin ranta.  

11:55 Se tunne. MTV Uutiset toivottaa hyvää lomaa koululaisille ja valmistuville!

11:23 Ylioppilaat saavat parhaillaan lakkejaan ja todistuksia ympäri Suomen. Niina Nousiainen sai omansa Helsingin Oulunkylän yhteiskoulussa. 

11:16 Poliisi valvoo nuorien juhlintaa ympäri Suomea. Lue poliisin ohjeet juhlivalle nuorisolle tästä. 

11:14 Aurinko paistaa Etelä-Suomessa tänään, mutta helle on ohitse. Koulujen päättäjäispäivän lämpötilat ovat etelässä ylimmillään 15-18 astetta, maan keskivaiheilla 10-15 ja pohjoisessa 6-10 astetta. Katso MTV Uutisten meteorologi Miina Mannisen viikonloppuennuste: 

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.