Kaljatölkkejä takavarikoitu, nuotio sammutettu ja päihtyneitä nuoria saatettu kotiin – poliisi valvoo päättäjäisjuhlia ympäri Suomen

Poliisi tehovalvoo koulujen päättäjäisviikonloppuna 1:48
Poliisi tehovalvoo koulujen päättäjäisviikonloppuna.

Sadesää hillitsi osassa maata nuorten juhlintaa koulujen päättymispäivänä lauantaina. Liikkeellä oli paikoin paljon nuoria, mutta vielä iltayhdeksän aikaan tilanne oli melko rauhallinen.

Oulun poliisista kerrottiin, ettei mitään ihmeellisyyksiä ollut tullut ilmi. Koulujen päättyminen ei siis ollut vielä juurikaan vaikuttanut poliisin toimintaan. Sää Oulussa oli tuulinen ja aurinkoinen, mutta viileähkö.

Alkuilta oli Helsingissä rauhallinen, mutta illan edetessä nuorisoporukoita kokoontui eri puolille kaupunkia. Poliisilla oli kädet täynnä töitä, mutta tilanne oli kuitenkin melko rauhallinen.

–  Toistaiseksi meidän tietoomme ei ole tullut, että kukaan nuori olisi joutunut rikoksen uhriksi, kertoi komisario Katja Nissinen ennen iltayhdeksää.

Toki joukossa oli myös päihtyneitä nuoria, joiden vanhemmille oli ilmoitettu asiasta. Lisäksi joitakin nuoria toimitettiin kotiin. Maahan kaadettiin alaikäisiltä löytyneitä alkoholijuomia.

Kaljatölkkejä takavarikoitu ja tulipalo sammutettu

Helsingin poliisi tiedotti Twitterissä löytäneensä maassa makaavan päihtyneen 13-vuotiaan, jonka ystävät juoksivat karkuun. Poliisi vei nuoren vanhemmilleen.

Kuusijärvellä poliisi kävi sammuttamassa nuorten tekemän nuotion.

Illansuussa alkanut sade ilmeisesti myös vaikutti juhlintaan.

Uimarannoilla juhlitaan uskollisesti

Kaatosade hillitsi juhlintaa Turussa. Sade oli Turun poliisin mukaan ohjannut nuoria myös neljän seinän sisälle.

–  Turussa perinteinen paikka on Uittamon uimaranta, ja kyllä sinne muutama sitkeä sissi on tietysti etsiytynyt, mutta kovin rauhallisesti ovat siellä, kerrottiin Turun poliisista illalla.

Tampereella runsaasti juhlijoita oli kaatosateesta huolimatta suunnannut Pyynikille Rosendahlin rantaan. Juhlinta oli enimmäkseen sujunut hienosti, kertoi johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti Tampereen kaupungin nuorisopalveluista.


Tampereen poliisi kertoi Twitterissä, että paikalla olleet viranomaiset ja vapaaehtoiset olivat auttaneet kymmeniä juhlijoita ja muutamia oli jouduttu kuljettamaan selviämään.

Tampereella nuoria oli auttamassa satakunta ammattilaista ja vapaaehtoista.

–  Meillä on täällä mukana poliisi, ensihoito, kaupungin nuorisopalvelut, SPR sekä erilaisia terveys- ja nuorisojärjestöjä, Vehkalahti kertoi.


Lue myös:

    Uusimmat