Tyrmäys! Tyson Fury pehmitti Dillian Whyten suvereenilla tavalla – näin MM-ottelu eteni

Pohjalla rypenyt miljoonaiskijä jättiottelussa – vastassa isäksi 13-vuotiaana tullut kovanyrkki 1:21
Katso: Tyson Furyn ja Dillian Whyten elämät sisältävät hämmästyttäviä faktoja ja käänteitä.

Brittijätit Tyson Fury ja Dillian Whyte ottelivat nyrkkeilyn raskaan sarjan MM-vyöstä noin 94 000 katsojan edessä Lontoon Wembleylla lauantaina. MTV Urheilu seurasi otteluillan tapahtumia tiiviisti tässä artikkelissa.

Panoksen illan pääottelussa oli Furyn hallitsema WBC-liiton mestaruusvyö.

Fury hallitsi MM-ottelua suvereenisti väistöjensä ja tarkkojen osumiensa ansiosta. Whyten hyökkääminen oli rymistelyä, ja hän vaikutti kehässä aseettomalta.

Ratkaisu tuli kuudennen erän lopussa, kun Furyn kohokoukku pudotti Whyten tylysti. Kehätuomari keskeytti ottelun Whyten yritettyä nousta hoippuen pystyyn.

Uransa päättämisestä puhunut Fury on nyt otellut 32 voittoa ja yhden ratkaisemattoman. Whyten saldo on 28 voittoa ja kolme tappiota.

MM-ottelu Fury-Whyte:

Kello 00.52: Kiitokset seuraajille ja hyvää yötä!

Kello 00.46: Ja nyt Furyn bravuuri, Don McLeanin American Pie -kappale soololauluna koko Wembleylle.

Kello 00.42: Fury kiittää kehähaastattelussa Wembleylle tulleita 94 000 katsojaa. "DIllian Whyte on taistelija, ja hänestä tulee vielä maailmanmestari. Tänään hän vain kohtasi planeetan parhaan ottelijan", Fury kommentoi.

Fury kiittää kehässä myös valmentajaansa SugarHill Stewardia siitä, että on tehnyt hänestä raskaan sarjan pelätyimmän tyrmääjän.

Lopetuspuheisiin Fury vastaa: "Olin velkaa brittifaneille, että ottelen Wembleylla. Minun pitää olla sanojeni mittainen mies, joten tämä on ehkä Gypsy Kingin viimeinen näytös."

6. erä: Ottelu on ohi! Fury tyrmää Whyten kohokoukulla aivan erän lopussa. Whyte yrittää pystyyn, mutta tuomari viittelöi ottelun päättyneeksi. Huima tyrmäys ja suvereeni näytös Furylta. Whyte oli täysin aseeton läpi ottelun, mutta ei joutunut lyöntimyllyyn tyrmäysiskua lukuun ottamatta.

5. erä: Avausminuutti oli ehkä parasta Whytea tähän mennessä, mutta sitten Fury saa perille parhaat osumat koko ottelussa, ensin vartaloon ja sitten ylös. Erä Furylle. Tilanne 50-45 Furylle (toimittajan arvio).

4. erä: Tuomari varoittaa molempia kahteen kertaan niskaanlyönneistä, kyynärpäillä huiskimisista. Kuuma erä. Whyte vaikuttaa aseettomalta. Whyten silmäkulma on auennut lähitaistoissa. Vaikea erä arvioida, mutta Furylle sekin meni. Tilanne 40-36 Furylle (toimittajan arvio).

3. erä: Vähissä ovat Whyten iskemät osumat, ja hän huiskii välillä niskan puolelle. Fury teki taas väistöjä ja napsi erävoittoon tarvittavat osumat. Tilanne 30-27 Furylle (toimittajan arvio).

2. erä: Whyte tulee päällä muutaman kerran kovalla ryskämisellä, mutta osumat jäävät vähiin. Fury esittää hyviä väistöjä ja antaa muutamia hyviä osumia. Erä Furylle. Tilanne 20-18 Furylle (toimittajan arvio).

1. erä: Tunnusteleva erä. Fury esittää kuitenkin hieman enemmän, ja hakee hieman rohkeammin tuntuvia lyöntejä. Tilanne 10-9 Furylle (toimittajan arvio).

Kello 00.12: Kello soi! Ottelu käyntiin.

Kello 00.08: Kansallislaulu takana. Ottelijoita esitellään kehässä.

Kello 23.59: Furyn aika esittäytyä. Tahteina muun muassa Don McLeanin American Pie ja Kings of Leonin Sex on Fire.

Kello 23.54: Whyte astelee stadionin uumenista kohti kehää. Musiikkina hänellä on Tappajahai-elokuvan legendaarinen teemamusiikki sekä ACDC:n Back in Black.

Esiottelut ja ennakointi:

Kello 23.48: Fury on ottelun ennakkosuosikki. Hän on yli kaksimetriseksi erittäin liikkuva ja ovela ottelija, jolta löytyy myös tyrmäysvoimaa. Whyten tehtävänä on päästä Furyn etukäden alta lähietäisyydelle, jossa hän voi käyttää tehokkaita vartalolyöntejään ja koukkujaan.

Kello 23.46: Neil Diamondin Sweet Caroline -kappale alkaa soimaan Wembleylla. Tämä on perinne huippunyrkkeilyn britti-illoissa aina ennen pääottelua.

Kello 23.43: Illan viimeinen esiottelu on ohi. Essuman säilyttää tittelinsä yksimielisellä tuomaripäätöksellä (117-111, 116-112, 116-112).

Kello 23.23: Yksi iso kysymys tässä illassa liittyy Tyson Furyn ilmoitukseen siitä, että hän aikoo päättää uransa Whyte-ottelun jälkeen. Wembleylla haastateltu ex-huippufutari Rio Ferdinand lausui varmasti monen ajatteleman seikan: "En usko, että Fury lopettaa ennen kuin hän on kohdannut Anthony Joshuan."

Kello 23.20: Tetley oli hieman niskan päällä ottelun alussa, mutta nyt kun matsia on käyty seitsemän erää, se on kääntymässä suosikki Essumanille.

Kello 22.54: Seuraavaksi kehässä Ekow Essuman ja Darren Tetley. Panoksena Essumanin hallitsemat Britannian ja Kansainyhteisön välisarjan tittelit. Ottelun kestoksi ilmoitettu 12 erää. Tämän pitäisi olla viimeinen esiottelu ennen illan pääherkkua.

Kello 22.36: Nick Ball on ottelussa suvereeni ja voittaa teknisellä tyrmäyksellä 6. erässä. Kehätuomari tulee väliin ja Lowen leiriltä lentää pyyhe kehään samanaikaisesti. Ballin uran saldo on nyt 15 voittoa.

Kello 22.23: Jos Lowe lähti otteluun suosikkina, Ball on hallinnut tapahtumia. Hän löi Lowen lattiaan jo avauserässä, ja toinenkin meni Ballin nimiin. Lowe sai pääpuskusta todella syvän haavan vasempaan silmäkulmaansa 2. erässä – tuo saattaa päättää ottelun etuajassa.

Kello 22.14: Kehässä tapahtuu taas. Isaac Lowe ja Nick Ball höyhensarjan 10-eräisessä ottelussa. Lowen saldo on 21 voittoa, yksi tappio ja kolme ratkaisematonta, Ballin rekordi 14-0-0. Lowe on ottelijoista kokeneempi ja pieni ennakkosuosikki.

Kello 22.02: Adeleye lyön Healeyn teknisellä tyrmäyksellä 4. erässä. Odotettu tulos siis toteutuu.

Kello 22.01: Erätauolla käydään Tyson Furyn pukuhuoneessa jututtamassa mestaria: "Toivon hyvää ottelua, jonka päätteeksi molemmat meistä voi mennä kotiin perheensä luo", Fury heittää.

Kello 21.47: Seuraavaksi kehään raskassarjalaiset David Adeleye ja Chris Healey. Adeleye (saldo 8-0) on matsin selvä suosikki.

Kello 21.37: Tommy Fury antoi kovan selkäsaunan puolalaisvastustajalleen, jonka tyrmäystappio oli lähellä useaan otteeseen. Fury voittajaksi pisteillä. Tommy Furyn saldo ammattilaisena on puhdas, kahdeksan voittoa. Fury, 22, puhuu kehähaastattelussa unelmastaan olla maailmanmestari ja haastoi samalla YouTube-tähti Jake Paulin otteluun.

Kello 21.25: Tervetuloa mukaan Fury-Whyte-otteluillan seurantaan! Tapahtumassa on oteltu jo kolme esiottelua, joissa voittoihin ylsivät Royston Barney-Smith, Karol Itauma ja Kurt Walker (tarkemmat tiedot yllä).

Tällä hetkellä käynnissä on Tommy Furyn ja Daniel Bocianskin välinen ottelu. Tommy Fury on Tyson Furyn nuorempi velipuoli.