Robert Helenius kärsi ruman tyrmäystappion Deontay Wilderin käsittelyssä – näin otteluilta eteni

Nyrkkeilyillan käänteet: Näin Helenius tyrmättiin 0:55
Jättiottelun käänteet – näin Deontay Wilder tyrmäsi Robert Heleniuksen.

Robert Helenius ja Deontay Wilder kohtasivat nyrkkeilyn raskaansarjan huippuottelussa New Yorkissa Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna. MTV Urheilu seurasi otteluiltaa hetki hetkeltä.

Pääkuvan video: Jättiottelun käänteet – näin Deontay Wilder tyrmäsi Robert Heleniuksen.

Yhdysvaltalainen Wilder, 36, tyrmäsi Heleniuksen avauserässä, joten suomalaisen uran isoin matsi päättyi tylysti.

Tappio oli 38-vuotiaalle Heleniukselle ammattilaisuran neljäs (31 voittoa). Wilderin, 36, saldo on nyt 43 voittoa, kaksi tappiota ja yksi ratkaisematon.

Otteluillan pääottelut:

Gary Antonio Russell–Emmanuel Rodriguez, kääpiösarja (Rodriguez voitti yksimielisellä tuomaripäätöksellä)
Frank Sanchez–Carlos Negron, raskassarja (Sanchez voitti teknisellä tyrmäyksellä)
Caleb Plant–Anthony Dirrell, ylempi keskisarja (Plant voitti tyrmäyksellä)
Deontay Wilder–Robert Helenius, raskassarja (Wilder voitti tyrmäyksellä)

Otteluillan seuranta:

Deontay Wilder–Robert Helenius, raskassarja

Klo 7.45: Kiitokset seuraajille! Otteluillan jatkotunnelmat kattavasti MTV Urheilun verkkosivuilla ja illan Tulosruudussa.

Klo 7.32: Helenius poistui omin jaloin pukuhuoneeseen. Wilder kommentoi voittoaan kehässä.

– Tuntuu hienolta, olla takaisin kehässä. Ilta oli minulle upea.

– Yritin saada Robertin kurottamaan lyöntejään. Otin alun rauhallisesti ja kiersin kehää. Sain hänet ansaan, ja kun hän kurotti, hyökkäsin. Ottelu oli hieno. Rakastan sinua, Robert.

1. erä: Ottelu on ohi! Tunnustelevan startin jälkeen Wilder jysäyttää Heleniuksen kanveesille! Wilder päättää matsin avauserän loppupuolella pelätyllä oikealla kädellään. Heleniusta autetaan pikku hiljaa pystyyn kanveesilta.

Klo 7.22: Ottelijat esitelty kehässä. Nyt mennään!

Klo 7.17: Nyt on Deontay Wilderin vuoro. Hänellä päällään mustakultainen asu ja tuttu musta maski.

Klo 7.15: Robert Helenius astelemassa kehään mustassa viitassa!

Klo 7.04: Nyt on sitten pääottelun aika, Wilder vastaan Helenius! Alkuseremoniat pääsevät kohta vauhtiin.

Alla videota Wilderin pukuhuoneesta ottelun alla.

Caleb Plant–Anthony Dirrell, ylempi keskisarja

Klo 7.01: Plant kommentoi voittoa kehässä: "Tämä voitto tuntuu hyvältä. Kuulitte ennen ottelua kuinka hän vihaa minua, ja miten hän haukkui minua. Ottelut voitetaan kuitenkin pääkopan avulla", Plant kommentoi.

Klo 6.59: Huima tyrmäys! Plant oli hieman ongelmissa 9. erän alkupuolella, mutta jysäyttää Dirrellin kanveesille erän loppupuolella (video alla). Tämän jälkeen Plantilta nähdään törkeää käytöstä, kun hän näyttää lapioivan hautaa kanveesilla makaavalle Dirrellille. Tuomari keskeyttää nämä touhut. Kaksikon välillä oli pahaa verta ennen ottelua.

Klo 6.47: Seitsemän erää takana. Dirrell vaikuttaa haluttomalta, ja Plant määrää nyt tahdin. Yleisö jopa hieman buuaa näkemälleen. Myös Dirrellin nurkkaus käy kuumana suojatilleen.

– Älä tee noin, kusipää, Dirrellille huudetaan kulmassa.

Klo 6.40: Viidennessä erässä taisto sai lisäkierroksia, tasaista on. Arvioni mukaan Plant on kuitenkin edellä pisteissä.

Klo 6.31: Plant on hallinnut hienokseltaan tasaista ottelua, jota on nyt takana kolme erää. Kolmannessa erässä homma meni myös painiksi, kun toisiinsa takertunut kaksikko rysähti kanveesille kehän kulmassa.

Klo 6.20: Kahden ex-maailmanmestarin välinen ottelu on käynnissä.

Klo 6.12: Illan viimeisen esiottelun yhdysvaltalaisiskijöiden välillä on ollut paljon pahaa verta ottelun alla. Caleb Plant, 30, yrittää palata voittojen tielle vuosi sitten "Canelo" Alvarezille tulleen tappion jälkeen. 38-vuotias Anthony Dirrell on otellut 34 voittoa, kaksi tappiota ja kaksi ratkaisematonta. Plant on matsin ennakkosuosikki.

Frank Sanchez–Carlos Negron, raskassarja

Klo 6.03: Sanchez lyö Negronin luvunlaskuun heti 9. erän alussa (video alla). Tuomari keskeyttää ottelun pian tämän jälkeen, kun Sanchez moukaroi Negronia. Eli voitto teknisellä tyrmäyksellä Sanchezille 9. erässä. Sanchez jatkaa uraansa puhtaalla saldolla, 21-0.

Klo 6.01: Negronin nenässä on syvä vekki, joka vuotaa verta. Sanchez on hallinnut ottelua, jossa käynnistyi nyt 9. erä.

Klo 5.53: Sanchezilta todella väkevä kuudes erä. Kuubalaisen pommit osuvat painavasti, ja Negron oli jo hetken aikaa pulassa.

Klo 5.47: Alla videokuvaa Wilderin pukuhuoneesta. Yhdysvaltalainen vaikuttaa hyvin keskittyneeltä.

Klo 5.45: Raskaansarjan ottelua käytynä neljä erää. Nopeakätinen Sanchez on ollut hienokseltaan niskan päällä.

Klo 5.42: Robert Heleniuksen leirissä näyttäisi olevan rento meininki. Alla kuva suomalaisen pukuhuoneesta ottelupaikalta.

Klo 5.33: Sanchezin ja Negronin välinen matsi käynnistyi Sanchezin hallinnassa. Avauserän perusteella vaikuttaa siltä, ettei tämä ottelu kestä täyttä kymmentä erää – sen verran painavia pommeja nähtiin heti.

Klo 5.23: Alla olevassa kuvassa tuoreita tunnelmia Deontay Wilderin leiristä ottelupaikalla.

Klo 5.21: Seuraavaksi vuorossa mielenkiintoinen raskaansarjan taisto. Kuubalainen Frank Sanchez on iskenyt tappiottomalla urallaan 20 voittoa, ja hän on tehnyt nousua kohti painoluokan kärkeä. Nyt vastaan tulee puertoricolaistaustainen yhdysvaltalainen Carlos Negron (25 voittoa, kolme tappiota).

Gary Antonio Russell–Emmanuel Rodriguez, kääpiösarja

Klo 5.15: Rodriguez tuomitaan voittajaksi yksimielisellä ja selvänumeroisella tuomaripäätöksellä. Hän aiheuttaa Russellille tämän uran ensimmäisen tappion. Kaksikon otteluissa on ollut erikoinen sivumaku, sillä edellinen kohtaaminen elokuussa 2021 päättyi jo 16 sekunnin jälkeen ottelijoiden päiden kolahdettua yhteen.

Klo 5.10: Ottelu jää kesken 9. erän jälkeen, sillä Russellin pääpusku teki niin pahaa jälkea Rodriguezin kasvoihin. Ottelusta jaetaan pistetuomio, ja sen on oltava suosiollinen Rodriguezille, niin ylivoimainen hän oli.

Klo 5.05: Dramaattinen tapaus 9. erässä. Russell syöksyy hieman holtittomasti pää edellä Rodriguezin kimppuun, ja yhdysvaltalaisen pää kopsahtaa kovaa vastustajan silmän alle. Taisto jatkuu tauon jälkeen. Alla video Rodriguezin hirmuisesta pudotuslyönnistä 8. erässä.

Klo 5.00: Huima pudotuslyönti Russell-Rodriguez-ottelun 8. erässä! Ottelua hallinnut Rodriguez saa ensin iskun vyön alle ja puhaltelee hetken aikaa, mutta heti perään hän pudottaa Russellin kanveesille aivan erän lopussa. Russell selviää todella täpärästi luvunlaskusta omaan kulmaukseen.

Klo 4.53: Heleniuksen mahdollisuuksista Wilder-ottelussa on sanottu paljon. Oman näkemyksensä on antanut myös entinen tähtinyrkkeilijä Timothy Bradley, joka toimii nykyään ESPN:n asiantuntijana. Lue Bradleyn näkemykset tästä linkistä!

Klo 4.43: Russellin ja Rodriguezin ottelusta takana neljä erää. Puertoricolainen Rodriguez on ollut selvästi niskan päällä – muutamia todella kovia osumia Russelliin, joka on horjunut jo useaan otteeseen.

Klo 4.28: Gary Antonio Russelin ja Emmanuel Rodriguezin välinen kääpiösarjan ottelu käyntiin. Kaksikko kohtasi ensimmäisen kerran elokuussa 2021, mutta tuolloin matsi keskeytettiin jo 16 sekunnin jälkeen, kun ottelijat löivät päänsä yhtään, eikä kamppailua voitu jatkaa.

Puertoricolaisella Rodriguezilla on alla 20 voittoa ja kaksi tappiota, yhdysvaltalaisen Russellin saldo on puhdas (19-0).

Ennakointi:

Klo 4.16: Helenius ja Wilder saapuvat tv-kuvissa ottelupaikalle. Mustaan huppariin pukeutunut suomalainen vaikuttaa rennolta ja hymyilee kameroille. Näyttävässä punaisessa puvussa asteleva Wilder on kivikasvoinen.

Klo 4.05: Punnitustilaisuus järjestettiin perjantaina. Pääkamppailun kaksikosta Helenius painoi 114,9 kiloa, Wilder 97,4 kiloa. Helenius painoi reilut kolme kiloa enemmän kuin edellisessä ottelussaan Adam Kownackia vastaan. Wilderin paino on puolestaan pudonnut peräti 10,7 kiloa kolmannesta Tyson Fury -kohtaamisesta.

Klo 4.02: Otteluillan main card ei pääse vielä vauhtiin, sillä kehässä ovat vielä Vito Mielnicki junior ja Limberth Ponce. Kymmeneneräisestä ottelusta on vielä päätöserä iskemättä.

Klo 4.00: Tervetuloa mukaan nyrkkeilyn huipputapahtuman seurantaan!​​​​​​ Seuranasi on MTV Urheilun toimittaja Ossi Karvonen.