Tyson Fury tyrmäsi Deontay Wilderin mielettömässä MM-ottelussa, Robert Heleniukselle huikea voitto – näin Las Vegasissa oteltiin

Yhdysvaltojen Las Vegasissa käytiin Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä iso nyrkkeilytapahtuma, jossa Robert Helenius kohtasi Adam Kownackin ja Tyson Fury sekä Deontay Wilder iskivät vastakkain raskaan sarjan maailmanmestaruudesta. MTV Urheilu seurasi tapahtumia tiiviisti tässä artikkelissa.

Helenius kukisti Kownackin kaksikon uusintaottelussa selvästi. Matsi päättyi tekniseen tyrmäykseen 6. erässä.

MM-taistosta muodostui klassikko. Fury oli lopulta parempi tyrmäyksellä 11. erässä ja hän säilytti WBC-mestaruusvyönsä, mutta myös britti koki luvunlaskun kahdesti.

Tapahtuman pääottelut järjestyksessä:
Jared Anderson vs. Vladimir Tereshkin (raskas sarja, 8 erää)
Robert Helenius vs. Adam Kownacki (raskas sarja, 12 erää)
Efe Ajagba vs. Frank Sanchez (raskas sarja, 10 erää)
MM-ottelu: Tyson Fury vs. Deontay Wilder (raskas sarja, 12 erää)

Las Vegasin nyrkkeilyillan seuranta:

Klo 7.45: Kiitoksia seuraajille! MM-ottelun ja Heleniuksen voiton jatkoja voit lukea MTV Urheilun verkkosivuilta.

MM-ottelu: Fury–Wilder

11. erä: Nyt ottelu päättyy! Fury tyrmää Wilderin todella rajusti ja tuomari päättää ottelun välittömästi. Mestari säilyttää MM-vyönsä. Wilder nousee nopeasti tolpilleen, mutta on todella usvassa.

10. erä: Fury lyö Wilderin toisen kerran lattiaan. Tuomari antaa ottelun jatkua, vaikka Wilder on aivan puhki. Uskomatonta, miten paljon Wilder kestää Furyn raivokkaita iskuja, sillä erän lopussa Wilder kaivaa jostain voimia ja osuu kovasti Furyyn. Erä silti Furylle 10-8 (pisteet 96-90 Furylle).

9. erä: Tuomari kysyy jo Wilderin voinnin perään ennen erän alkua. Wilder on väsynyt ja pystyy panostamaan vain muutamaan kovaan iskuun. Fury hallitsee ja vie erän (pisteet 86-82 Furylle).

8. erä: Fury on kahdesta luvunlaskusta huolimatta selvästi parempivoimaisemman oloinen ja vie ottelua. Väsynyt Wilder horjuu taas pariin otteeseen, kun Furyn iskut löytävät perille. Erä Furylle (pisteet 76-73 Furylle).

7. erä: Fury vie ottelua jatkuvasti enemmän lähitaistoksi. Wilder huitoo paljon ohi, kun Fury osuu painavasti. Erän loppupuolella lattiaanlyönti on lähellä, kun Fury moukaroi Wilderia. Erä Furylle (pisteet 66-64 Furylle).

6. erä: Fury osuu selvästi paremmin kuin Wilder. Tämä erä menee britille 10-9 (pisteet 56-55 Furylle).

5. erä: Tasainen ja hyvin vaikeasti arvioitavissa oleva erä, jossa paljon kovia ristiinlyöntejä. Mielestäni Fury oli kuitenkin hieman parempi osumineen ja väistöineen (pisteet tasan 46-46).

4. erä: Fury hallitsee erää, kunnes Wilder jysäyttää huiman oikean suoran perille. Fury kanveesille, mutta nousee luvunlaskusta! Ja heti perään Fury uudestaan lattiaan! Erä menee lattiaanlyöntien myötä 10-7 Wilderille (pisteet 37-36 Wilderille).

3. erä: Huima erä! Wilderilla erän alkupuolella kova lyöntimylly, mutta hän kaasuttelee samalla itsensä puhki. Fury vastaa ja lyö Wilderin lattiaan! Tyrmäys on todella lähellä, vaikka Wilder pystyy jatkamaan. Erä Furylle pistein 10-8 (pisteet 29-27 Furylle).

2. erä: Toinen hyvin tasainen erä, mutta Fury saa hieman enemmän tuntuvia osumia perille. Merkkaan erän Furylle (pisteet tasan 19-19).

1. erä: Tunnusteleva alku, mutta Wilder on aktiivisempi, ja lyö paljon vartaloon. Fury saa loppupuolella perille yhden tuntuvan osuman. Hyvin tasainen erä, mutta merkkaan erän silti niukasti Wilderille (pisteet 10-9 Wilderille).

6.57: Ottelu vihdoin käyntiin!

6.52: Kuuluttaja Jimmy Lennon jr. esittelee ottelijat.

6.50: Nyt on mestari Tyson Furyn vuoro. Brittijätti marssii kehään roomalaissotilaana ja seurue on valtava. Musiikkina ACDC:n klassikko You Shook Me All Night Long.

6.46: Deontay Wilder astelee kehään rap-muusikin tahtiin. Tällä kertaa yhdysvaltalainen jätti painavat haarniskat pois ja tuli kehään kevyemmässä, mutta erittäin näyttävässä punaisessa asussa.

6.35: Tunnelma on odottava:

6.28: Las Vegasin T-Mobile Arenassa kajahtavat kansallislaulut. Ottelijat astelevat pian kehään.

6.26: Furyn ja Wilderin välillä on nähty värikästä kielenkäyttöä ja vihanpitoa, kuten nämä ennakkokommentit osoittavat

6.15: Seuraavaksi on sitten huipennuksen vuoro! Ottelun alkuun on vielä hiukan aikaa, ja kehään saapumisetkin vievät aikansa tällaisessa jättitapahtumassa. Kaksikon ensimmäinen ottelu päättyi ratkaisemattomaan joulukuussa 2018, toisen taiston vei Fury teknisellä tyrmäyksellä helmikuussa 2020. Fury on suosikki myös tällä kertaa.

Ajagba–Sanchez

6.10: Tuomarien pisteet 97-92, 98-91 ja 98-91 Sanchezille. Kuubalaiselle uran 19. voitto yhtä monessa ottelussa. Ajagballe uran ensimmäinen tappio (15-1).

6.07: Ottelu päättyy. Sanchez tuulettaa kehässä, ja siihen on syynsä. Kuubalainen oli selvästi parempi, mutta odotellaan vielä tuomarien pisteet.

5.55: Sanchez iskee Ajagban luvunlaskuun 7. erässä, mutta saa samalla myös pistevaroituksen lyötyään kanveesilla olevaa vastustajaa. Nigerialainen toipuu ja ottelu jatkuu.

5.44: Ottelussa neljä erää takana. Sanchez on saanut hieman paremmin isoja osumia sisään, mutta Ajagba on myös hyvin vaarallinen. Kahden kovalyöntisen iskijän ottelu, jossa voi käydä miten tahansa.

5.28:Nigerialaisen Ajagban (15-0-0) ja kuubalaisen Sanchezin (18-0-0) kohtaaminen käyntiin. Ottelulla mittaa maksimissaan 10 erää.

5.14: Olipas hieno suomalaisnäytös Heleniukselta! Palataan pian seurannan pariin Efe Ajagban ja Frank Sanchezin välisessä raskaan sarjan ottelussa.

Helenius–Kownacki

5.12: Helenius kommentoi voittoaan lyhyesti kehässä:

"Ottelu meni hienosti. Olisin voinut saada myös tyrmäysvoiton, sillä sain painavia iskuja perille."

"Toivon, että saan nyt näyttöpaikkani mestaruusottelussa."

6. erä: Kehätuomari päättää ottelun ja julistaa Heleniuksen voittajaksi! Kownacki lyö vielä kolmannen kerran Heleniusta arkaan paikkaan ja hylkää puolalaisen. Huima päätös! Ja upea ottelu Heleniukselta!

5. erä: Helenius on taas tyrmätä Kownackin, mutta huojuva puolalainen kestää kuin ihmeen kaupalla. Erä Heleniukselle, minkä lisäksi Kownacki sai pistevähennyksen alas osuneesta lyönnistä, joten erä 10-8 Heleniukselle (pisteet 49-45 Heleniukselle).

4. erä: Taas vakuuttava erä Heleniukselta. Kownackin vasen silmä alkaa muurautua umpeen, oikeakin silmä turpoaa ja nenä on vähän auki. Jos suomalaisen kunto kestää, hänellä ei näyttäisi olevan mitään hätää. Erävoitto Heleniuksella (pisteet 39-37 Heleniukselle).

3. erä: Taas hieno erä Heleniukselta! Kownacki horjahtelee erän lopulla, kun suomalaisen kovat pommit osuvat. Lopussa nähtiin kyseenalainen temppu Kownackilta: ongelmissa ollut puolalainen lyö Heleniusta arkaan paikkaan, ja Helenius joutuu puhaltelemaan hetken aikaa. Erävoitto Heleniukselle (pisteet 29-28 Heleniukselle).

2. erä: Nyt Kownacki palasi hurjaan rynnistykseen suoraan edestä, ja Helenius on pienessä pinteessä erän alussa. Puolalaisen tempo kuitenkin hyytyi erän loppua kohti, ja Heleniuskin sai hyviä osumia perille. Ottelu on Heleniuksella hyvin hallussa. Erä niukasti Kownackille papereissani (pisteet 19-19).

1. erä: Huima erä Heleniukselta! Suomalainen on jo tyrmätä Kownackin. Useita kovia pommeja puolalaiseen, joka horjuu jo erän loppupuolella. Helenius täysin kuskin paikalla ottelussa, Kownackin kasvot ovat jo pahasti turpeessa. Erä Heleniukselle (pisteet  10-9 Heleniukselle).

4.45: Helenius-Kownacki-ottelu käyntiin!

Klo 4.43: Ottelijoita esitellään jo kehässä! Pian mennään!

Klo 4.38: Muutama sana Helenius-Kownacki-ottelun ennakkoasetelmista. Helenius voitti edellisen taiston teknisellä tyrmäyksellä 4. erässä. Kownacki painoi tuttuun tapaansa jatkuvasti edestä päälle, mutta puolalaisen suojaus oli heikkoa. Tämä sopi ulottuvalle Heleniukselle, joka on hyvä vastaiskulyöjä. Onko Kownacki korjannut taktiikkaansa ja ottelee hieman varovaisemmin? Kestääkö Heleniuksen kunto, jos ottelu venyy toiselle puolikkaalle? Tässä muutamia isoja kysymyksiä pian käynnistyvään taistoon.

Klo 4.33: Seuraavaksi saatetaan nähdä vielä lyhyt täyteottelu ennen Heleniuksen ja Kownackin välistä taistoa, mutta odotellaan järjestäjien ratkaisua.

Anderson–Tereshkin

Klo 4.30: Anderson päätti ottelun kahdella oikealla suoralla, minkä jälkeen Tereshkin huojui suorilla jaloilla, eikä tuomarilla ollut muuta mahdollisuutta kuin tulla väliin (video alla). Andersonin saldo on nyt kymmenen tyrmäysvoittoa yhtä monessa ottelussa.

Klo 4.26: Ottelu päättyy jo toisessa erässä! Anderson moukaroi Tereshkiniä armottomasti, ja kehätuomari tulee väliin. Voitto teknisellä tyrmäyksellä lupaavalla yhdysvaltalaiselle, Tereshkinille 14-vuotisen ammattilaisuran ensimmäinen tappio.

Klo 4.19: Andersonin ja Tereshkinin ottelua käyntiin!

Ennakko:

Klo 4.18: Edgar Berlanga koki lattiaanlyönnin ensi kertaa urallaan tapahtuman edellisessä ottelussa (video alla), mutta yhdysvaltalainen säilytti tappiottoman saldonsa voitolla (yksimielinen tuomaripäätös) Marcelo Coceresista.

Klo 4.11: Robert Helenius on jakanut tunnelmia takahuoneesta sosiaalisessa mediassa. Suomalaisottelija vaikuttaa valmiilta: "Pian odotus on ohi."

Klo 4.02: Tervetuloa seurantaan! Tapahtuman pääottelut starttaavat pian 21- vuotiaan yhdysvaltalaisen Jared Andersonin (9-0-0) ja 33-vuotiaan venäläisen Vladimir Tereshkinin (22-0-1) välisellä raskaan sarjan kohtaamisella.