Mainos

MTV Uutiset Münchenin rautatieasemalla: "Ihmiset antavat turvapaikanhakijoille paljon rahaa"

Müncheniin on saapunut tänään jo satoja pakolaisia Itävallasta. Heitä saapuu sekä paikallisjunilla, että erityisesti pakolaisia kuljettavilla junilla.

Viranomaiset ovat organisoineet vastaanoton tehokkaasti, kertoo paikan päällä oleva toimittajamme Tapio Nurminen.

– Pakolaiset viedään nopeasti ensimmäiseen keskukseen, missä heille tarjotaan ruokaa, vaatteita ja juotavaa. Sen jälkeen heidät viedään varsinaisiin vastaanottokeskuksiin. Tämän odotetun suuren virran organisointi ja hallinnointi sujaa ainakin toistaiseksi erittäin hallitusti, Nurminen sanoo.

Müncheniin on lennätetty poliiseja eri puolilta Saksaa tilannetta hoitamaan.

Vielä myöhemmän tänään Müncheniin odotetaan saapuvaksi toista erityisesti pakolaisia kuljettavaa junaa.

Jo saapuneessa oli 250–300 pakolaista. Paikallisjunilla heitä saapuu muutamankymmenen henkilön ryhmissä, ja he ovat selvästi väsyneitä mutta kohtuullisen hyväkuntoisia, Nurminen kertoo.

– Nyt on tullut aika paljon myös perheitä, pieniä lapsia on tullut kohtuullisen paljon.

Kansalaisten apua tulvii

Rautatieasemalla junien saapumista on seuraamassa runsaasti uteliaita ihmisiä. Monet heistä myös haluavat auttaa. Minkäänlaisia mielenosoituksia asemanseudulla ei ole toistaiseksi ollut. 

– Täällä on paljon ihmisiä jotka vapaaehtoisesti auttavat pakolaisia. Ihmiset tuovat jatkuvasti vaatteita, leluja, ruokaa ja vettä niin paljon, että avustustyöntekijät ja poliisi joutuvat sanomaan, etteivät enää voi ottaa vastaan mitään. Myös ihan rahaa annetaan paljon.

Nurmisen mukaan Münchenistä on tulossa keskus, mihin pakolaiset saapuvat ja mistä heitä viedään eri puolille maata vastaanottokeskuksiin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.