Majoitus, vastaanottoraha ja kuljetukset – näin itärajan ylittäneet otetaan vastaan Joutsenossa

Majoitus, vastaanottoraha ja kuljetukset: Näin itärajan ylittäneet otetaan vastaan Joutsenon vastaanottokeskuksessa 3:38
Majoitus, vastaanottoraha ja kuljetukset: Vastaanottokeskuksen johtaja kertoo videolla, millaista tulijoiden elämä vastaanottokeskuksessa on.

Suomen itärajan poikkeuksellisen vilkas liikenne näkyy jo rajaseudun vastaanottokeskuksia.

Joutsenon vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä noin 200 henkeä. Keskiviikkona asiakkaita tuli 40–50 lisää, Jäppinen kertoo.

– Kyllähän tämä tilanne meitä aika paljon työllistää. Tulijamäärät ovat moninkertaiset normaalin verrattuna, ja vastaavasti liikenne ulospäin on jo tässä vaiheessa aika vilkasta, kuvailee Joutsenon vastaanottokeskuksen johtaja Antti Jäppinen.

– Tilanne elää nyt todella voimakkaasti.

Tilanpuute ei vielä häämötä, sillä keskuksessa on vakituisia paikkoja 350 ja tilapäisiä useita satoja. Majoitusta löytyy siis noin tuhannelle tarvittaessa, vaikkakin silloin puhutaan jo telttamajoituksesta osan kohdalla.

Osa tulijoista jatkaa matkaa jo seuraavana päivänä, jos viranomaisilla ei ole tarvetta lisäkuulemisille. Viranomaiset järjestävät kuljetukset muihin Suomen vastaanottokeskuksiin, jotta majoitusmäärät eivät kasva liian suureksi yhdelle yksikölle.

Jäppisen mukaan itärajan on tullut henkilöitä useista eri kansallisuuksista. Aluksi tuli enimmäkseen irakilaisia, mutta viime päivinä on tullut yhä enemmän somalialaisia, jemeniläisiä ja syyrialaisia.

Majoitus, vastaanottoraha ja kuljetukset: Vastaanottokeskuksen johtaja kertoo videolla artikkelin alussa, millaista tulijoiden elämä vastaanottokeskuksessa on. 

Turvapaikanhakija kertoo Venäjän sotilaiden tuoneen hänet rajalle polkupyörän kanssa 2:38
Videolla turvapaikanhakija kertoo Venäjän sotilaiden tuoneen hänet rajalle polkupyörän kanssa.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat