Mainos

Pakolaisten kimppuun hyökkäilty Turkissa: ”Kaduilla tulee vastaan hyvin raakoja ihmisiä”

Turkissa olevat pakolaiset ovat huolissaan maan viime aikaisesta kehityksestä ja erityisesti kansallistunteen kasvusta. Pakolaisten kimppuun on käyty muun muassa Ankarassa ja Istanbulissa. EU-maissa puolestaan pelätään uutta pakolaisaaltoa, jos Turkki ryhtyy käännyttämän pakolaisia tai jopa poistamaan heitä maasta.

Turkissa on arviolta 3,5 miljoonaa pakolaista. EU-maat ovat kiitollisuuden velassa Turkille siitä, että se on tarjonnut tähän mennessä niin monelle mahdollisuuden jäädä maahan.

Vastikkeeksi Turkille on luvattu miljardeja euroja, viisumivapautta sekä EU-jäsennyyttä. Nyt tilanne on täysin muuttunut. Ja pakolaiset ovat saaneet tuntea nahoissaan myös muuttuneen ilmapiirin.

Kasvava nationalismi on hyvin vakava uhka pakolaisille kodeissa ja työpaikoilla ja koko olemassa ololle.

Turkin valtio sallii pakolaisten asua maassa, mutta siihen tuki suurin piirtein rajoittuukin. Istanbulissa pakolaisia asuu muun muassa slummeissa.

– Näissä kortteleissa asuu huumediilereitä, rikollisia ja nyt myös paljon pakolaisia. He voivat asua täällä ilmaiseksi, mutta olot ovat todella kurjat. Meitä varoitettiin tulemasta tänne, varsinkin näin ilta-aikaan, paikalla oleva MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoo.

Afrikkalaiset Bezir Mansari ja Nuhammed Beric haluavat kaikesta huolimatta pysyä maassa, eivätkä he suunnittele lähtöä Länsi-Eurooppaan, eivätkä Suomeen, jota he kutsuvat paratiisiksi maan päällä.

– Pelkään kaduilla tapahtuvaa ahdistelua ja pelkään väkivaltaa. Silloin tällöin kaduilla tulee vastaan hyvin raakoja ihmisiä. He eivät ole hyviä ihmisiä, eivätkä hyväksy meitä, Manzari sanoo.

2:13

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.