Mainos

MTV seurasi Putinin puhetta – "Turkki tulee vielä katumaan"

Venäjän presidentti piti torstaina kansakunnan tilaa käsittelevän vuosittaisen tiedotustilaisuutensa.

Vladimir Putinin vuotuisen puheen alun perusteella turvallisuusteemat näyttävät muodostuvan puheen pääteemaksi. Putin aloitti kiinnittämällä koko kuulijasalin huomion puhetta kuuntelemaan kutsuttuihin sotilaiden läheisiin, jotka ovat menettäneet läheisensä Syyrian sodassa. Lyhyen hiljaisen hetken jälkeen itse puhe alkoi toden teolla.

– Sota terrorismia vastaan on sotaa oikeudenmukaisuuden puolesta, Putin aloitti ja muistutti, että Venäjälle on isketty moneen kertaan.

MTV Uutiset seurasi puhetta:

12:08 Putinin puhe päättyi.

12:05 Putin puhui puheessaan myös Krimin niemimaasta. Russia Today -lehti nosti esiin Putinin lausunnon, että Krimin liittäminen Venäjään oli vastaus terrorismiin.

12:04 Totuttuun tapaan Putin puhuu myöskoulutuksesta ja terveydenhuollosta. Kumpaakin pitää hänen mukaansa kehittää. Sekä koulutuksen että terveydenhuollon rahoitusta ollaan leikkaamassa vuoden 2016 budjetissa.

12:02 Puhe taloudesta jatkuu, nyt kansainvälisestä kulmasta. Putin sanoo uskovansa, että talousyhteistyö Aasian ja erityisesti Kiinan kanssa tiivistyy ennestään ensi vuonna. Toisaalta presidentti näkee Venäjän itäisimpien alueiden väestötilanteen ongelmallisena, ja ehdottaa esimerkiksi ilmaisen maan myöntämistä kaukoidän asukkaille.

11:39 Putin ehdottaa myös verohelpotuksia yrityksille, jotka pyrkivät korvaamaan tuontia. Tuonninkorvaus on Putinin hallinnolle tärkeä projekti, jonka tarkoituksena on korvata kotimarkkinoilla ulkomaisia tuotteita Venäjällä tuotetuilla korvaavilla tuotteilla esimerkiksi maatalous- ja lääketeollisuudessa.

11:38 Odotetusti Putin otti myös esille ajatuksen ”pääoman armahduksen” sallivan lain pidentämisestä, jotta yritykset palauttaisivat pääomiaan Venäjälle. 

11:37 Puheen perusteella Putin pitää tärkeänä talouseliitin luottamuksen palauttamista. Putin puhuu paljon siitä, miten yritysten mahdollisuuksia ja investointi-ilmastoa tulisi parantaa Venäjällä.

11:26 Putin puhui myös öljyn hinnasta ja sen vaikutuksesta talouteen. Presidentin mukaan Venäjän tulee uudistaa talouttaan, jotteivät reservirahastot loppuisi. 

11:26 Siirtyessään kotimaan aiheisiin Putin totesi, että vuoden 2016 duuman vaalien tulee olla mahdollisimman vapaat. Sen jälkeen presidentti alkoi puhua korruptiosta. Hänen mukaansa valtiollisten ja alueellisten toimijoiden tekemien sopimusten pitää olla jatkossa avoimempia, jotta intressikonfliktit havaitaan entistä suoremmin.

11:25 ”Allah on päättänyt rangaista Turkin johtajistoa, ja laittaa nämä menettämään järkensä”, Putin totesi.

11:23 Putin sanoo, että on väärin kuvitella, että Venäjä vastaisi vain sanktioin venäläiskoneen alas ampumiseen. Putin kuitenkin sanoi puheessaan myös, ettei aio ryhtyä sotilaallisiin toimiin Turkkia vastaan. 

11:18 Totuttuun tapaan Putin moitti myös kiertoilmauksin Yhdysvaltoja vallankumousten vauhdittamisesta ja ”tien avaamisesta radikalismille”. Presidentin mukaan Venäjä on osoittanut johtajuutta taistelussa terrorismia vastaan, ja haluaa yhä muodostaa kansainvälisen koalition taistelemaan terrorismia vastaan.

11:16 Vladimir Putin toteaa, että Turkki tulee vielä katumaan sitä mitä se teki. 

11:15 Putinin mukaan maa ei voi sivuuttaa sitä seikkaa, että Turkki auttaa terroristeja.

11:14 Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi myös puheessaan, ettei ole unohtamassa Turkin alas ampumaa venäläiskonetta. Turkki ampui alas venäläisen sotilaskoneen lähellä Syyrian rajaa viime viikolla.

11:13 Putin aloitti puheensa puhumalla terrorismista. Presidentin mukaan joillakin mailla on kaksoisstandardeja siihen, miten terroria vastaan taistellaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja