Bottas teki kovan tempun Alfa Romeolla, Leclerc hermoili pahasti Ferrarilla – näin Emilia-Romagnan GP eteni

7:54
Valtteri Bottas ylsi kauden parhaimpaan sijoitukseensa – Tulosruutu teki selkoa Emilia-Romagnan GP:n tapahtumista.

Red Bullin Max Verstappen voitti F1-kauden neljännen osakilpailun Imolan radalla Italiassa, kun taas Valtteri Bottas ylsi Alfa Romeolla upeasti viidenneksi. MTV Urheilu seurasi Emilia-Romagnan GP:n tapahtumia hetki hetkeltä.

Kärjen sijoitukset: 1) Verstappen, 2) Pérez, 3) Norris, 4) Russell, 5) Bottas, 6) Leclerc, 7) Tsunoda, 8) Vettel, 9) Magnussen, 10) Stroll.

Leclerc johtaa MM-sarjaa nyt 27 pisteen erolla ennen toiseksi sarjassa noussutta Verstappenia. Pérez on kolmantena, viisi pistettä Verstappenin perässä.

Maali: Verstappen ohittaa ruutulipun kisan ylivoimaisena ykkösenä, myös kilpailun nopeimman kierroksen tehneenä kuskina. Red Bull -tallikaveri Pérez toiseksi, Norris McLarenilla hienosti kolmanneksi. Russell pysyy neljäntenä, Bottas on komeasti viides. Leclerc puristaa lopulta kuudenneksi.

Viides sija on Bottakselle kauden paras sijoitus. Hän sijoittui sesongin avauskilpailussa Bahrainissa kuudenneksi.

Kierros 63/63: Bottas yrittää hyökätä, mutta ei aivan riitä ohi puikkaamiseen, Russell pysyy edellä. 

Kierros 62/63: Bottas nousee aivan Russellin takasiiven havinoille, mutta asemat säilyvät. Aikaa ohitukseen ei ole enää paljoa jäljellä, mutta yhtä kaikki, viideskin sija olisi suomalaiselle Alfalla mainio suorite.

Kierros 61/63: Russell pitää sitkeästi paikkaansa neljäntenä. Bottas 0,6 sekuntia perässä...

Kierros 59/63: Russell puolustautuu Bottasta vastaan. Ohitusta ei tule vielä, mutta varmaa on, että suomalainen janoaa kuumeisesti Mercedekselle täksi kaudeksi paikalleen tulleen britin päänahkaa. Kaksikko kolaroi viime vuonna juuri samaisessa Emilia-Romagnon GP:ssä, kun Bottas ajoi Mercedeksellä ja Russell Williamsilla.

Kierros 58/63: Leclerc on onnistunut nousemaan Magnussenin ohi kahdeksanneksi, mutta tulossa on karu sijoitus MM-sarjan kärkikuskille.

Kierros 57/63: Bottas on alle sekunnin Russellin perässä ja saa siiven auki. Suomalaisella on hyvätkin mahdollisuudet kisan nelossijalle, mikä olisi fantastinen tulos Alfa Romeolle, jos viideskin olisi jo kova sijoitus.

Kierros 56/63: Bottas on enää noin sekunnin Russellin perässä ja taistelee nelossijasta!

Kierros 54/63: Kenties liiankin kovaa yritystä takonut Leclerc pyörähtää ja käy radan reunuksissa! Hän putoaa ensin neljänneksi Norrisin perään, mutta putoaa vielä enemmän, kun hän joutuu varikolle. Tämä on katastrofi Ferrarille ja MM-sarjan kärkikuskille! Russell nousee neljänneksi, Bottas viidenneksi, ja Tsunoda puikkaa Vettelinkin ohi kuudenneksi. Leclerc on pudonnut yhdeksänneksi!

Kierros 53/63: Ja Leclerciltä jälleen nopein kierros: 1.18,849. Kulkee, vaikka monacolainen olisi toisenlaisia renkaita toivonut.

Kierros 52/63: Leclerc käy kuumana tiimiradioon ja sanoo, että hänen mielestään alle olisi pitänyt ottaa keskikovat renkaat pehmeiden sijaan. Leclerc takoo kuitenkin samalla kisan nopeimman kierroksen 1.19,206.

Kierros 52/63: Nyt sisään Verstappen. Hätää ei ole. Alankomaalainen pitää ykkössijansa, ja eroa tallikaveri Péreziin on 15 sekuntia.

Kierros 51/63: Red Bull ottaa heti perään Pérezin varman päälle varikolle. Hyvä stoppi. Leclerc ohittaa samalla Norrisin ja palaa kolmossijalle. Pérez on vajaat kaksi sekuntia Leclercin edellä sijalla 2.

Kierros 50/63: Ferrari ottaa Leclercin kolmossijalta sisään ja lyö alle pehmeät renkaat. Leclerc on radalla ainoana kuskina pehmeillä kumeilla. Ero Péreziin kakkossijalle on 30 sekuntia.

Kierros 49/63: Hamilton nousee ulkokautta 13. sijalla ajavan Gaslyn rinnalle, mutta siitä hän ei ohi pääse. Seitsenkertainen mestari taapertaa yhä sijalla 14, kun Mercedes-tallikaveri Russell porhaltaa viidentenä.

Kierros 48/63: Tsunoda kuittaa avattavan takasiiven avulla suurella vauhtierolla kahdeksannelle sijalle ohi Magnussenin. 

Kierros 47/63: Kuudentena jatkava Bottas on ajanut entisestään Russellin etumatkaa kiinni. Nyt sitä on vain vajaat viisi sekuntia.

Kierros 46/63: Tv-kuvat näyttävät, että pilvet taivaalla Imolan yllä ovat hyvinkin tummia. Mutta tuleeko kisan lopussa sadetta?

Kierros 44/63: Nichlas Latifin autosta pomppii osa keskelle autoa. Ilmaan ja kuljettajan kypärään osuessa se voi aiheuttaa vahinkoa. Latifi Williamsillaan sijalla 16.

Kierros 44/63: Bottas on kuronut viidentenä ajavan Russellin kaulaa muutamilla sekunneilla umpeen. Britti on suomalaista seitsemän vajaat sekuntia edellä.

Kierros 41/63: Mercedeksen tallipäällikköä Toto Wolffia vilautellaan tiuhaan tv-kuvissa, eikä hymynkareista ole tietoakaan. Red Bullin Max Verstappen on juuri ohittamassa kierroksella seitsenkertaisen mestarin, joka ajelee vaatimattomasti 14. sijalla.

Kierros 37/63: Kisaa on ajettu toistaiseksi ilman sadetta, mutta Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoi tovi sitten, että tummia pilviä on sen verran ilmassa, että "pitää olla varpaisillaan".

Kierros 36/63: Bottas on 11 sekuntia Russellin perässä. Ero seuraavalla sijalla seitsemäntenä olevaan Vetteliin on kasvanut myös 11 sekuntiin. Suomalainen on vakaasti kiinni Alfalle hyvässä pistesijassa.

Kierros 34/63: DRS annetaan kuljettajien käyttöön, eli takasiiven saa avata toisen kuljettajan lähellä ohittamisen helpottamiseksi.

Kierros 34/63: Verstappen nakuttaa jälleen uuden kilpailun nopeimman kierroksen, 1.20,550. Alankomaalaisen johto Péreziin on kasvanut lähes 11 sekuntiin.

Kierros 32/63: Muut kuljettajat ajavat keskikovilla renkailla, mutta jälleen varikolle tullut ja perälle 18:nneksi pudonnut Ricciardo painaa nyt kovilla kumeilla.

Kierros 31/63: Pérez on kasvattanut kakkossijalla eron Leclerciin jälleen 1,5 sekuntiin.

Kierros 29/63: Hidastuskuvat näyttävät, että Pérez veti ruohikolle. Vauhti hidastui, ja Leclerc pääsi sen myötä hänen kantaansa.

Kierros 29/63: Leclerc nousee jälleen aivan Pérezin kantaan, mutta avattavaa takasiipeä DRS:ää ei ole vieläkään käytössä ja ohittaminen on vaikeaa eikä ainakaan vielä onnistu. 

Kierros 28/63: Kärkikolmikko Verstappen, Pérez ja Leclerc ajaa aivan samanlaisia kierrosaikoja. Kisaa johtava Verstappen on ottanut haltuunsa nopeimman kierroksen.

Kierros 27/63: Vaikka Alfa Romeo taannoin raportoi Bottakselle Russellin ongelmista etusiiven kanssa, britti on vain kasvattanut eroa suomalaiseen. Sijoja 5 ja 6 erottaa nyt noin 13 sekuntia.

Kierros 25/63: Mick Schumacher ajaa leveäksi ja auto lähtee kirjoittamaan. Hänen myötään kolmossektoriin hetkellisesti keltaiset liput. Saksalainen on kisaa jatkavista kuljettajista viimeisenä, 18:ntena.

Kierros 25/63: Pérez on jätättänyt Leclerciä ja takonut viime aikoina kilpailun nopeimpia kierroksia. Eroa kakkos- ja kolmossijojen välillä on nyt 1,5 sekuntia. Verstappenin johto Péreziin on turvallisen tuntuiset seitsemän sekuntia.

Kierros 23/63: Ocon saa viiden sekunnin aikarangaistuksen, kun hänet vapautettiin varikolta vaarallisesti takaisin liikkeelle. Ranskalainen ajaa tällä hetkellä sijalla 11.

Kierros 22/63: Leclerc on aivan toisena ajavan Pérezin kannassa. Meksikolainen on vain puolisen sekuntia edellä.

Kierros 21/63: Bottakselle kerrotaan, että Russellilla on ongelmia etusiipensä kanssa.

Kierros 20/63: Bottaksen varikkopysähdys kesti luvattoman kauan. Suomalainen pysyy kuudentena, mutta ero Russelliin kasvaa kymmeneen sekuntiin.

Kierros 20/63: Pérez ohittaa kuitenkin kylmillä renkailla ajavan Leclercin nopeasti ja ottaa jälleen kisan kakkossijan haltuunsa.

Kierros 20/63: Myös Verstappen, Leclerc ja Norris kärkipaikoilta varikolle. Leclercillä kestää, mutta hän onnistuu nousemaan Pérezin edelle.

Kierros 19/63: Iso joukko muitakin kuskeja tulee varikolle. 

Kierros 19/63: Pérez tulee sisään toiselta sijalta. Keskikovat sliksirenkaat myös hänen alleen. 

Kierros 17/63: Kisainsinööri kysyy Verstappenilta näkemystä siitä, jos radalle tulisi turva-auto. Verstappenin mukaan rengasvalintana voisi olla tuolloin sliksit. Ricciardo tulee perältä jälleen varikolle ja vaihtaa sliksit alle.

Kierros 16/63: Hamilton hamuaa päänahkoja, mutta on pysynyt viime kisat sitkeästi 11:ntenä. Stroll ja Tsunoda ovat aivan britin edessä.

Kierros 15/63: Toisena ajava Pérez ei voi pitää asemaansa turvallisena, sillä Leclerc on vain reilun sekunnin perässä.

Kierros 14/63: Nyt Magnussenin ohittaa tyylipuhtaasti Bottas! Suomalainen nousee kuutossijalle. Kärjessä Verstappenin ero Péreziin on jo 5,7 sekuntia.

Kierros 13/63: Mutta Russell pääsee uudestaan Magnussenin ohi, ja saa kasvatettua eron hetkessä sekuntiin.

Kierros 12/63: Russell ohittaa jo hetkellisesti Magnussenin, mutta ajaa leveäksi kanttareiden yli, ja Magnussen kuittaa takaisin edelle! Bottas kampeaa jo sijoilla 5 ja 6 olevan kaksikon kantaan.

Kierros 11/63: Magnussen puolustautuu vimmatusti, eikä Russell pääse hanakasta yrityksestä huolimatta ohi. Tanskalainen pitää viitossijansa.

Kierros 9/63: Hidastuskuvissa näkyy, että Mercedeksen Hamiltonin auto pomppii radalla suorastaan hurjalla tavalla. Mercedes ei ole tällä kaudella ollut kovassa vauhdissa helpoiten hallittava menopeli.

Kierros 8/63: Italialaisyleisö hurraa, kun Leclerc kuittaa Norrisin ohi kolmossijalle! Kärkikaksikkona jatkavat Red Bullin Verstappen ja Pérez, heidän eronsa noin kolme sekuntia.

Kierros 7/63: Hamilton ohitti Alonson ja nousi 12:nneksi. Alonson auto on kärsinyt runsaasti vaurioita, joita hän näytti kokevan alussa rytäkässä Schumacherin kanssa ja espanjalaisen kilpailu päättyy.

Kierros 5/63: Turva-auto otetaan sisään. Ferrarin Leclerc hakee kuumeisesti nousua, mutta asemat kärjessä eivät muutu.

Kierros 3/63: Rangaistuksia ensimmäisen kierroksen rytäkästä ei jaeta. Bottas pyysi tallia tarkistamaan etusiiven, mutta tallin mukaan kaikki näyttää ok:lta. Ricciardo tulee varikolle renkaiden vaihtoon viimeiseltä sijalta turva-auton perässä.

Kierros 2/63: Kuljettajat ovat turva-auton perässä. Mercedeksen Russell sai otettua tykkilähdön ja nousi viisi pykälää kuudenneksi. 

Lähtö: Verstappen pitää asemansa kärjessä. Sen sijaan Leclerc saa heikon lähdön ja putoaa heti kaksi sijaa Pérezin ja Norrisin taakse! McLarenin Ricciardo kolaroi Ferrarin Sainzin kanssa, ja Sainz on pihalla! Keltaiset liput radalla, ja turva-autoa odotellaan.

Bottas osui lähdön jälkeisessä rytäkässä Ricciardon perään. Suomalainen pysyy seitsemäntenä. Muut pystyvät jatkamaan, mutta Sainz on ulkona. Haasin Schumacher pyörähtää.

Klo 16.01: 20–25 minuutin päästä Imolaan odotetaan uutta saderintamaa.

Klo 16.00: Kuljettajat lämmittelykierroksella. Vesi suihkuaa kuskien autojen perästä, ja rata on paikoin erittäin märkä.

Klo 15.58: Vaikkei juuri nyt sada, rata on märkä. Kaikki kuljettajat starttaavat kisaan välikelin renkailla. 

Klo 15.57: Pikainen kurkkaus pistetilanteeseen ennen kilpailun alkua. Charles Leclerc johtaa MM-sarjaa reilulla, 40 pisteen, erolla ennen Ferrari-tallikaveriaan Carlos Sainzia. Sainzin perässä on kuitenkin tasaista, lähimpänä häntä George Russell yhden pisteen ja Sergio Pérez kahden pinnan päässä.

Klo 15.41: Lewis Hamilton valitti voiman menetyksistä matkalla lähtöruudukkoon, mutta Mercedeksen mukaan vika on korjattu ja olisi jäänyt hetkelliseksi.

Klo 15.37: Kärkipaikalta starttaava Max Verstappen sanoi Viaplayn ajamassa haastattelussa, että lähtö on aina tärkeä, mutta näissä oloissa kisan aikanakin ehtii tapahtua paljon.

Klo 15.29: F1-toimittaja Ian Parkes kertoo Twitterissä, että sade Imolassa on todella lakannut, mutta paikan päällä on niin kylmää, ettei rata tule kuivumaan ennen F1-kisan alkua. Lisäksi ennusteissa povataan lisää sadetta.

Klo 15.25: Edellisvuosien mahtitalli Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffin tuska on syventynyt. On käynyt käytännössä selväksi, että mestaruustaisteluun Mersusta ei tänä vuonna ole. George Russell piti sprintissä aika-ajon jälkeisen 11. sijansa, mutta Lewis Hamilton putosi pykälän alaspäin 14:nneksi. Kuka olisi viime vuonna moista Mercedekselle täksi sesongiksi arvellut?

Klo 15.20: Red Bullin Max Verstappen lähtee kilpailuun piikkipaikalta elisen sprintin voittajana ennen MM-sarjaa johtavaa Ferrarin Charles Leclerciä. Kolmannesta ruudusta liikkeelle iskee Verstappenin tallikaveri Sergio Pérez. Alfa Romeon Valtteri Bottas löytyy oivalta paikkaa seitsemännestä ruudusta.

Klo 15.17: Imolassa on satanut tänään runsaasti. Sade vaikuttaa tällä erää lakanneen, mutta radan raportoidaan olevan todella märkä. Keli voi luoda omat mausteensa ja tuoda yllätysmomenttia kilpailuun. Alussa nähtäneen pääasiassa välikelin renkaita.

Klo 15.00: Imolan F1-kisan starttiin on nyt aikaa tasan tunti. Tervetuloa mukaan liveseurantaan! Tässä lähtöasetelmat kauden neljänteen kisaan, josta Valtteri Bottas ennakoi Alfa Romeolle mahdollisuuksia peräti kolmanneksi nopeimmaksi talliksi:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja