F1-lähtöjärjestys: Valtteri Bottas isojen kalojen kimppuun Imolassa

Valtteri Bottaksen vauhti F1-kauden ensimmäisessä sprintissä nostattaa Alfa Romeon odotuksia sunnuntain Emilia-Romagnan GP:hen Italian Imolassa.

Bottas hukkasi kaksi sijaa saatuaan jälleen huonon lähdön lauantain sprinttiin. Hän teki kuitenkin reilun puolen tunnin kisassa kolme ohitusta ja nousi ruutulipulle tultaessa seitsemänneksi.

Tämä antaa Bottaksen odotuksia varsin hyvästä kisavauhdista sunnuntaille.

– Oikeasti tunsi, että meillä on vahva kisa-auto täällä, ja pystytään McLarenien kanssa huomenna taistelemaan varmasti, Bottas intoili Viaplaylle.

Bottaksen edestä matkaan lähtevät McLarenin Lando Norris ja Daniel Ricciardo. Onnistuneella startilla suomalaiskuskilla on tavoitteena nousta näiden ohi jopa kisan viidenneksi.

Mikäli taas kärjessä Red Bullit ja Ferrarit kokevat mitä tahansa vastoinkäymisiä, Alfa Romeon vauhti voisi näin riittää satumaisella tuurilla jopa palkintopallille asti.

Ferrarilla huoli eturenkaistaan

Ferrari on näyttänyt kotiradallaan ennakkosuosikilta, mutta siitä huolimatta kaksi tärkeintä ajosessiota ovat menneet Red Bullin Max Verstappenin nimiin. Perjantain paalupaikka tuli sadesäässä ja punaisten lippujen kiusaamana hiukan onnekkaasti, sillä Charles Leclerc ei saanut tilaisuutta vastata hollantilaisen kierrokseen.

Sprintissä puolestaan Leclerc näytti startin ohituksensa jälkeen olevan jo matkalla helppoon voittoon, kunnes Verstappen alkoi saada renkaistaan yhä paremmin ja paremmin vauhtia irti suhteessa vastustajaansa. Lopulta Leclerc joutui antautumaan viimeistä edellisellä kierroksella.

Tässä on myös Ferrarille opin paikka sunnuntaille. Kisaan todennäköisesti lähdetään keskikovilla renkailla lauantain pehmeiden sijaan, joten asetelmat saattavat pitkässä kisassa muuttua.

Kovan nousun kymmenennestä ruudusta sprintin neljänneksi tehnyt Carlos Sainz näkee renkaiden käyttäytymisen Ferrarin avainkysymykseksi.

– Montaakaan asiaa ei ole (hienosäädettäväksi), mutta yritämme parhaamme ja katsomme, voimmeko pyyhkiä pois eturenkaiden kuoriutumisen, joka näytti rankaisevan meitä enemmän kuin Red Bulleja, Sainz totesi.

Imolan sprintistä pelättiin ohituspaikkojen vähyyden takia letkassa ajelua, mutta lopulta ohituksia tapahtui yllättävänkin paljon. Tämä antaa lupauksia myös kisaan.

Tähän joutuvat nojaamaan varsinkin Mercedeksen George Russell ja Lewis Hamilton, joiden nousu kärkikymmenikön huonommalta puolelta näyttää silti lauantain perusteella erittäin vaikealta.

Emilia-Romagnan GP:n lähtöjärjestys:

1. Max Verstappen, Red Bull

2. Charles Leclerc, Ferrari

3. Sergio Perez, Red Bull

4. Carlos Sainz, Ferrari

5. Lando Norris, McLaren

6. Daniel Ricciardo, McLaren

7. Valtteri Bottas, Alfa Romeo

8. Kevin Magnussen, Haas

9. Fernando Alonso, Alpine

10. Mick Schumacher, Haas

11. George Russell, Mercedes

12. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

13. Sebastian Vettel, Aston Martin

14. Lewis Hamilton, Mercedes

15. Lance Stroll, Aston Martin

16. Esteban Ocon, Alpine

17. Pierre Gasly, AlphaTauri

18. Alexander Albon, Williams

19. Nicholas Latifi, Williams

Guanyu Zhou *

*) Zhou starttaa kisaan varikolta autoon ajosessioiden välissä tehtyjen korjaustöiden takia.

Lue myös:

    Uusimmat