MTV:n pakolaisillan yllättävät tähdet: Kansa ihastui urheilijanuorukaisiin

MTV:n Turvapaikkana Suomi -pakolaisilta kokosi eilen studioon parikymmentä ihmistä keskustelemaan tilanteesta. Mitä ohjelman aikana lähetetyistä twiiteistä voi päätellä, illan suosituimmista vieraista ei ollut epäselvyyttä.

Raketin lailla UFC:ssä noussut suomalainen vapaaottelija Makwan Amirkhani sekä RoPS:issa ja Suomen U21-maajoukkueessa pelaava jalkapalloilija Moshtagh Yaghoubi saivat twiittaajat kehumaan heitä vuolain sanoin.

Katsojat ihastuivat erityisesti miesten viisaisiin puheisiin nyky-Suomesta, rehellisiin kertomuksiin omasta taustastaan sekä heidän pakolaiskeskusteluun tuomaansa, uudenlaiseen näkökulmaan.

Kurditaustainen Makwan Amirkhani sanoi esimerkiksi sen, että systeemiä ei saa altistaa hyväksikäytölle.

– Vaikka sydän on herkkänä, meidän pitää olla tarkkana, ettei kukaan hyväksikäytä systeemiä, Amirkhani sanoi haastattelussa.

Afganistanissa syntynyt Yaghoubi heräsi tähän aamuun erinomaisella tuulella. Twitter-virta oli täynnä kehuja, lisäksi ystävät ja tutut olivat laittaneet valtavasti palautetta.

– Paljon on tullut viestiä, että hyvät puheet oli. Tämä oli ensimmäinen suora lähetykseni, kyllä ensimmäisessä osiossa aika paljon jännitti, mutta sitten jo helpotti. 

– Oli kivaa olla mukana, jäi muutenkin hyvä kuva suoran lähetyksen tekemisestä. Siinä pitää vaan elää tilanteessa, kun ei ollut tarkkaa käsikirjoitusta.

Yaghoubi oli valmis heti mukaan ohjelmaan, kun häntä kysyttiin.

– Kyllä sitä hyvän asian puolesta. Omalla hyvällä esimerkillä voi näyttää muille, että ollaan kiitollisia, että saadaan asua täällä ja että olemme osanneet käyttää meille annetun tilaisuuden oikein.

Poimintoja Twitteristä

Jos viesti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos viesti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos viesti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos viesti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos viesti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos viesti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lisää twiittejä koko keskustelusta sekä urheilijanuorukaisista löytää #turvapaikka.

Koko lähetys katsottavissa MTV Katsomossa:

1:32:19

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja