Nämä haastattelut ovat jääneet Viiden jälkeen -juontajien mieleen erityisellä tavalla: "Häntä jännitti älyttömän paljon"

Nämä haastattelut ovat jääneet Viiden jälkeen -juontajien mieleen erityisellä tavalla 2:49
Katso koko haastattelu: Nämä haastattelut ovat jääneet Viiden jälkeen -juontajien mieleen erityisellä tavalla

Viiden jälkeen -juontajat Lauri Kottonen ja Ripsa Koskinen-Papunen tunnelmoivat Kultainen Venla -gaalailtaa MTV Uutisten haastattelussa.

Kultainen Venla -gaalaa juhlittiin perjantaina 26. tammikuuta. Illan aikana Televisioakatemia palkitsi vuoden 2023 parhaat ohjelmat ja niiden tekijät yhteensä 23 eri kategoriassa.

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelma oli ehdolla Kultainen Venla -gaalassa Uutis- ja ajankohtaisohjelma -kategoriassa. Palkinnon voitti tällä kertaa Ylen MOT-ohjelma.

Viiden jälkeen -juontajat Lauri Kottonen ja Ripsa Koskinen-Papunen kertoivat MTV Uutisten haastattelussa, millainen merkitys on sillä, että Viiden jälkeen -ohjelma oli ehdokkaana Kultainen Venla -gaalassa.

– Kun miettii, keitä meillä on siellä vastassa, A-studio, MOT, aika klassisia ohjelmia. Sanotaan, että sivistys on aina muodissa. Minusta on siistiä, että olemme tässä kategoriassa. Kun näitä ohjelmia katsoo, niin väkisinkin sivistyy. Se on mahtava asia, Kottonen sanoi.

– Totta kai on ehdottoman suuri kunnia olla ehdolla, koska Suomessa tehdään älyttömän paljon hyviä tv-ohjelmia. Eli olemme hyvässä sarjassa, hyvässä kisassa mukana, Koskinen-Papunen jatkoi.

Juontajakaksikko kertoi, mitkä Viiden jälkeen -ohjelmassa viime vuonna nähdyt haastattelut ovat jääneet erityisellä tavalla heidän mieleensä. Kottonen mainitsi toukokuussa 2023 nähdyn erikoishaastattelun, jossa juontaja Juuso "Köpi" Kallio yllätettiin tämän vanhempien lähettämällä videotervehdyksellä.

– Olimme tehneet (videotervehdyksen) etukäteen. Se Köpin ehkä pieni herkistyminen, aika sanattomaksi vetää, kun isä ja äiti kertovat, miten ylpeitä he ovat pojastaan, Kottonen sanoi.

Toisena esimerkkinä hän mainitsi Atlantin yli soutaneen palomies Jari Saarion haastattelun. 

– Miten jännittynyt hän oli siinä haastattelutilanteessa. Ymmärtää, kun hän on juuri soutanut edestakaisin, eikä ole paljon ihmisiä nähnyt, Kottonen jatkoi.

Koskinen-Papunen mainitsi kansanedustaja Ilkka Kanervan lesken Elina Kanervan haastattelun, joka nähtiin Viiden jälkeen -ohjelmassa huhtikuussa 2023. Kyseessä oli Elina Kanervan ensimmäinen suora tv-haastattelu, jossa hän oli yksin.

– Häntä jännitti älyttömän paljon, mutta hän sanoi jälkikäteen, että tämä oli hyvä kokemus, Koskinen-Papunen sanoi.

Köpi Kallio yllätettiin kesken suoran lähetyksen 2:08
Köpi Kallio yllätettiin kesken suoran lähetyksen

Palomies Jari saapui 75 päivän jälkeen Skotlannin satamaan – MTV sai videoyhteyden mieheen 3:18
Tässä se on! Jari Saarion tuore haastattelu Skotlannista.

Erikoishaastattelussa Elina Kanerva 20:25
Elina Kanerva ensimmäisessä suorassa tv-haastattelussaan

Lue myös:

    Uusimmat