Mainos

MTV:n nettikysely: Usain Bolt voitti puhtain keinoin

Suurin osa eli 53 prosenttia MTV:n nettikyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että jamaikalainen pikajuoksija Usain Bolt voitti puhtain keinoin 100 metrin MM-juoksun Berliinissä.

Tosin jopa 47 prosenttia vastanneista uskoo voiton tulleen dopingin avulla. Näin ollen jakauma kyllä- ja ei-vastausten välillä ei ole suuri. Vastauksista 1254 äänesti puhtaiden papereiden puolesta, kun taas 1113 äänesti niitä vastaan. Kaikkiaan vastauksia MTV:n nettikyselyyn tuli vuorokauden aikana 2369.

"Jos joku onnistuu, heti epäillään"

Silloin kun näyttöä kielletyistä aineista ei ole, on syytä uskoa, että voitto tuli puhtain paperein, kirjoittaa moni vastaaja.

- Maailma on nykyään sellainen, että jos joku onnistuu tekemään jotain hienoa, heti epäillään. Mikään ei viittaa siihen että Usain Bolt käyttäisi dopingia - ja kun näyttöä ei ole koko spekulointi on parempi jättää kokonaan sikseen, kirjoittaa eräs vastaaja.

- Ei ole todistettu sitä, että on käyttänyt aineita. Ja toivottavasti ei todisteta, vaikka on ehkä uusia, vaikeammin todettavia aineita jo käytössä. Juoksu näytti oikein hyvältä, kirjoittaa toinen.

- En usko, että hän riskeeraisi mainettaan maailman silmissä käyttämällä dopingia.

Monien mielestä Boltin fyysinen ulkonäkö antaa olettaa, että hän ylsi voittoon puhtain paperein.

- Pitkäsäärinen kaveri, iso mies, hyvä kunto, ei mikään mahdottomuus juosta uusi MM-ennätys, kirjoittaa yksi vastaajista.

Mielestäni hän on tosi lahjakkuus, aivan älyttömän pitkä askel ja erittäin nopea tempo juoksussa, kyllähän silloin pääsee tosi lujaa, on siinä sitten aikaa katsella, jotta milloin ne muut tulee, kirjoittaa toinen.

"Jokainen huippu douppaa"

Ne, jotka eivät usko Usain Boltin voittaneen puhtain keinoin, perustelivat vastaustaan sillä, että jokainen huippu-urheilija tarvitsee tänä päivänä dopingia voittaakseen kilpailut.

- Ei kukaan puhdas urheilija juokse tuollaisia aikoja. Vain tyhmät jäävät kiinni dopingista, kirjoittaa eräs vastaaja.

- Ei maailmanennätyksiä tehdä puhtain jauhoin. Typerää jos joku niin kuvittelee, kirjoittaa toinen.

- Ei nykyisin voiteta puhtain keinoin, koska huijarit on askeleen edellä nykyisiä dopigtestejä. Nykydopingit eivät joko näy testeissä tai eivät ole dopinglistoilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.