Mainos

MTV:n lukijat tsemppaavat 17-vuotiasta yrittäjä-Mikaa: "Voisihan sitä pelata tietokonepelejä ja kerätä Pokemoneja"

Savonlinnalaisesta Mika Laitisesta tuli työteliäisyyden ja yrittämisen perikuva, kun MTV Uutiset julkaisi jutun 17-vuotiaan nuoren miehen puu- ja pihatöitä tarjoavasta yrityksestä.

MTV:n lukijat tsemppaavat Laitista.

– Tämä nuorimies on lähtenyt liikkeelle työstä ja siitä saatavasta tulosta, ei sosiaaliturvasta. Hienoa!

– Näin sitä pitää. Tästä on opiksi muillekin jos on vain intoa ja halua tehdä työtä eikä vaan pelata tietokonepelejä ja etsiä pokemoneja.

– Tässä näkee, että ei ole kuin omasta tahdosta ja asenteesta kiinni jotta saadaan uusia innokkaita yrittäjiä Suomeen. Sohvanpohjalla on turha valittaa ettei ole töitä.

Kesän ja syksyn mittaan Laitinen on työkeikoillaan tehnyt polttopuita, muokannut maata, raivannut, leikannut nurmikoita ja haravoinut. Vielä ei ole tullut vastaan työtä, jota hän ei olisi osannut tehdä.

– Kyllä asiakkaat antavat aika tarkat ohjeet, mitä pitää tehdä. Joskus oma isäkin toimii "työmaatarkastajana". Hyvähän se on, että työnlaatua seuraa joku muukin, Laitinen naureskelee jutussa.

MTV:n verkkouutisten lukijat ovat kiinnittäneet huomiota kuvassa ahertavan nuoren miehen varusteisiin.

– Työturvallisuus on ainakin kohdallaan. Puuttuu niin kuulosuojaimet, suojalasit kuin todennäköisesti myös metsurin vaatteet ja turvakengät. Työkyvyttömyyseläkkeelle alta 40-vuotiaana.

– Kuvaustilanteessa ei ehkä laitettu suojavarusteita. Positiivisuutta kehiin, hieno poika kun tekee töitä.

Yhteiskuntaan yrittäjyyden tukijana ei kovin paljoa luoteta.

– Tottakai. Kaikille oma y-tunnus. Sillä pärjää ja putoaa sosiaaliturvasta pois. Sen takia kannustetaan yrittäjiksi. Moni ei tiedä, että yrittäjä ei saa mitään tukia, veroja kyllä pitää maksaa.

– Muuttuu mieli, kun alkaa mätkyjä tulla. Kyllä valtio pitää huolen, että et varmaan tienaa liikaa.

– No kyllä saa paiskiakkin jos verotetaan kuin muitakin pienyrittäjiä.Siis kyllä pienyrittäjiä varmaan olisikin ja sillä työllistyisi paljon jos verottaja ei veisi yli puolta tienisteistä.

– Ei kyllä kannattaisi tulla julkisuuteen näiden juttujen kanssa koska meillä on se valtava virkamieskunta joka etsii tilaisuutta tehdä itsensä tarpeelliseksi. Selvityspyyntöjä, tarkastuksia yms odotellessa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.