Mainos

17-vuotias opiskelija Mika ryhtyi yrittäjäksi: "Töitä on tarjolla niin paljon kuin ehdin tehdä"

Savonlinnalainen opiskelija Mika Laitinen on vasta 17-vuotias, mutta hänellä on jo oma puu- ja pihatöitä tekevä yritys sekä uskollinen asiakaskunta. Into työntekoon on syntynyt kotona ja 4H-yrittäjyys antoi helpon reitin oman firman perustamiseen.  

– Olen ollut aina innokas tekemään töitä. Sitä on väkisinkin oppinut tekemään kaikenlaista, kun asuu maaseudulla omakotitalossa, Laitinen kertoo. 

4H-YRITYS

– 4H-yhdistys auttaa nuoria yrittäjyyteen

– tarkoitettu 13-28 -vuotiaille

– maksimituloraja 7 000 euroa vuodessa

– kesällä perustettiin yli 200 uutta 4H-yritystä 

"Kaikki hommat ovat hoituneet"

Mika Laitisen työt oman yrityksen kautta alkoivat toukokuussa, kun ensimmäinen asiakas tilasi opiskelijalta orapihlaja-aidan leikkauksen. Homma hoitui niin hyvin, että nuori yrittäjä sai heti kanta-asiakkaan. Niitä on tullut myöhemmin muitakin.

Kesän ja syksyn mittaan Laitinen on työkeikoillaan tehnyt polttopuita, muokannut maata, raivannut, leikannut nurmikoita ja haravoinut. Vielä ei ole tullut vastaan työtä, jota hän ei olisi osannut tehdä.

– Kyllä asiakkaat antavat aika tarkat ohjeet, mitä pitää tehdä. Joskus oma isäkin toimii "työmaatarkastajana". Hyvähän se on, että työnlaatua seuraa joku muukin, Laitinen naureskelee.

Isän rooli on yleensä kuskata poikaansa työkeikoille, sillä tällä yrittäjällä ei nuoren ikänsä takia ole vielä ajokorttia.

Asiakkaita Mikan Piha- ja puutyö -yrityksellä on tällä hetkellä noin 20. Toistaiseksi hän on ottanut  keikkoja vastaan lähinnä Savonlinnan seudulta.

– Töitä on tarjolla niin paljon kuin ehdin tehdä.

Yrittäjyys tukee opiskelua

Mika Laitinen on ensimmäisen vuoden opiskelija Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistossa. Hän valmistuu aikanaan metsäkoneenkuljettajaksi. Laitisen mukaan työt eivät ole haitanneet opiskelua – pikemminkin päinvastoin. Hän saa osasta yrityksensä kautta tekemistään töistä opintopisteitä. 

Laitisen tuttavapiirissä ei ole ketään muita nuoria, jotka olisivat ryhtyneet yrittäjiksi vastaavalla tavalla. Hän kuitenkin suosittelee sitä muillekin, jos yrittäjyyteen on yhtään kiinnostusta.

Laitinen koki kirjanpidon aluksi hieman haastavana, mutta hyvien neuvojen jälkeen sekin sujuu. 

– Parasta yrittäjyydessä on ollut se, että asiakkaat luottavat siihen, että osaan hommat. On kiva nähdä, että onnistuu jossakin, Laitinen kertoo tyytyväisenä. 

Haastattelun aikana syyslomaa viettävä Laitinen istui autossa matkalla Kerimäen hautausmalle. Mikan Piha- ja puutyö oli saanut tehtäväkseen viedä hautausmaalle kuusenhavuja. 

Mika Laitisen yrityksestä kertoi ensimmäisenä Itä-Savo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.