Mainos

MTV:n kysely: Kokoomuksen kenttäväki tyytyväinen ministereihinsä, heikoin arvio Grahn-Laasoselle

2:05

Kokoomuksen piirivaikuttajat ovat pääosin tyytyväisiä puolueen puheenjohtajaan ja ministereihin. Erityisesti talouspolitiikkaan toivotaan kuitenkin vielä jämäkämpää otetta.

Kokoomusta puoli vuotta johtanut Petteri Orpo saa omiltaan varsin hyvät arviot, vaikka puolueen kannatus ei Orpon kaudella juuri ole kohentunut.

MTV:n kyselyyn vastanneista kokoomuksen piirihallitusten jäsenistä 91 prosenttia katsoo, että Orpo on hoitanut puheenjohtajan pestiä ensimmäiset kuukaudet hyvin tai erittäin hyvin.

– Minusta hän on lunastanut hyvin paikkansa. Hänellä on hyvät mahdollisuudet ottaa kokoomuksen kenttä ja eduskuntaryhmä mukaan. Hän on ollut eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja hänellä on vahva kentän kokemus, sanoo Jussi Koskinen kokoomuksen Uudenmaan piiristä.

Orpolle ja Risikolle parhaat ministeriarviot

Osa kyselyyn vastanneista toivoo puolueeltaan vielä jämäkämpää otetta hallituksessa, erityisesti talouspolitiikassa.

– Kokoomus on onnistunut vaatimaan tuloksia, mutta vielä enemmän voisimme vaatia ratkaisuja ja vahvistaa omaa linjaamme, arvioi Jenna Hattunen kokoomuksen Savo-Karjalan piiristä.

– Suomesta puuttuu noin 20-30 miljardia vientiä, ja me pumppaamme talouteemme miljarditolkulla velkarahaa. Siinä suhteessa kustannuskilpailukyvyn osalta olisin toivonut, että olisimme päässeet parempaan lopputulokseen, Jussi Koskinen sanoo.

Ministeriryhmän toimintaan ollaan kentällä kuitenkin pääosin tyytyväisiä.

Orpon katsoo onnistuneen valtiovarainministerinä hyvin tai erittäin hyvin 90 prosenttia vastaajista. Lähes yhtä hyvät arviot saa sisäministeri Paula Risikko.

Hieman heikommin ovat vastaajien mielestä pärjänneet ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen sekä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen

Corefiner teki MTV Uutisten toimeksiannosta kyselyn kokoomuksen piirihallitusten jäsenille 3.-21.12. Kyselyyn vastasi 111 henkilöä eli vastausprosentti oli 69.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.