Mainos

MTV:n kysely: Kokoomuksen Häkkänen supersuosittu, keskustan puoluesihteeri taas syntipukkina

MTV Uutisten teettämässä kyselyssä kokoomuksen ja keskustan piirihallitusten jäsenille mitattiin ministereiden suosiota kenttäväen silmissä.

80 prosenttia kokoomuksen piiripäättäjistä on sitä mieltä, että Antti Häkkänen on onnistunut oikeusministerinä erittäin hyvin. Joulukuun kyselyssä vastaava prosentti oli 61.  

Häkkänen on piiripäättäjien mukaan onnistunut paremmin tehtävässään kuin kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo. 55 prosenttia vastanneista kokoomuslaisista on sitä mieltä, että Orpo on onnistunut erittäin hyvin sekä puheenjohtajana että valtiovarainministerinä. Vajaan 40 prosentin mielestä Orpo on onnistunut hyvin.  

​​​​​​​

Sanni Grahn-Laasosen suosio on aika lailla samoissa lukemissa kuin aikaisemmin, sama koskee puoluesihteeriä Janne Pesosta.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen sekä sisäministeri Kai Mykkänen ovat molemmat uusia juuri näissä ministeritehtävissä, eikä heillä sen takia ole vertailulukuja, mutta enemmistön mielestä he ovat pärjänneet vähintään hyvin.

Puoluesihteeri Jouni Ovaskan saamat arviot ovat entisestään heikentyneet.

Keskustan piirihallitusten jäsenten mielestä, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon sekä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen saamat arviot ovat kohentuneet selvästi, verrattuna viime joulukuun vastaavaan kyselyyn. Saarikko ja Vehviläinen ovat keskeisiä ministereitä sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa.

Uudessa kyselyssä 92 prosenttia vastaajista katsoo Saarikon onnistuneen hyvin, kun joulukuun kyselyssä vastaava luku oli 84 prosenttia. Vehviläisen onnistumisen arvioi hyväksi 90 prosenttia vastaajista, kun joulukuussa luku oli 83 prosenttia.

 

Vastaajista 20 prosenttia katsoo Ovaskan onnistuneen tehtävässään huonosti. Edellisessä kyselyssä joulukuussa Ovaskan onnistumisen arvioi huonoksi vain 9 prosenttia. Nyt 37 prosenttia vastaajista arvioi Ovaskan onnistuminen hyväksi, kun joulukuussa tätä mieltä oli vielä 42 prosenttia. Keskustan gallupkannatus on ollut viime aikoina vaisua ja lisäksi Ovaskan murheena ovat olleet Paavo Väyrysen tempaukset.

Keskustan puheenjohtaja ja pääministeri Juha Sipilän suosio on pysynyt aika lailla samoissa lukemissa kuin viime vuoden lopussa.

MTV Uutisten kyselyyn vastasi 54 prosenttia keskustan ja 63 prosenttia kokoomuksen piiripäättäjistä.

Katso alla olevasta galleriasta kaikki arviot:  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja