Mainos

MTV:n kysely: Kansanedustajat ennustavat porvarihallitusta

Kansanedustajat uskovat porvarihallitukseen, kertoo MTV3:n vaalikoneella tehty kysely valituille kansanedustajille. Heti vaalien jälkeen tehtyyn kyselyyn hallituspohjasta vastasi yli puolet kansanedustajista.

MTV:n uutiset on selvittänyt kyselytutkimuksella, minkälainen hallituspohja olisi toivottava. Kyselyyn vastasi 114 kansanedustajaa.

Kyselyn valossa toiveet hallituspohjan suhteen ovat kovin sinivihreät. Vastauksissa vaalihäviäjä SDP joutaa oppositioon suurelta osin keskustan ja myös vihreiden sekä ehdottomasti kokoomuksen mielestä

- Kokoomuksen ja keskustan yhteistyön varaan rakentuvaa hallitusta toivotaan, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies painottaa.

Demareilta vastauksia saatiin vain vaivoin ja niiden mukaan SDP kuuluu niukin naukin neljän puolueen muodostamaan hallitukseen.

Lisää vettä myllyyn laittoi SDP:n uusi ryhmänjohtaja Tarja Filatov, joka tänään puolueensa pää-äänenkannattajalehdessä oli jo jäämässä oppositioon.

Samalla Filatov pelotteli porvarihallituksen veropolitiikan ajavan hyvinvointivaltion ahtaalle. Samalla linjalla jatkaa SDP:n puoluesihteeri.

- Kyllä meillä on muistissa edellisen porvarihallituksen aikana harjoittama politiikka, sitä ei voi pyyhkiä pois. Totta kai se on monella suomalaisella muistissa. Myös olemme seuranneet Ruotsin tilannetta, jossa on tehty ihmisten kannalta kovia, hyvin kovia päätöksiä. Siellä on useita sosiaaliturvaan ja työttömyysturvaan liittyviä leikkauksia, sanoo puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta.

Spekulaatiot jatkuvat vielä viikon päivät, ja sitten selviää, mitkä puolueet istuvat neuvottelupöytään hallituksen muodostajan Matti Vanhasen kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.