Mainos

Uhkailua vankilalla ja syytöksiä seksuaalisesta häirinnästä – MTV seurasi historiallista törkyväittelyä

1:44

Donald Trumpin ja Hillary Clintonin välisessä vaaliväittelyssä nousivat asiakysymysten lisäksi esiin Bill Clintonin naisasiat ja Trumpin törkyvideo. Trump uhkasi Hillary Clintonia vankilalla.

Yhdysvaltain presidentinvaalien toinen vaaliväittely oli täynnä loanheittoa ja voimakkaita hyökkäyksiä.

2:13

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen raportoi paikan päältä, että yksi kohauttaneimmista hetkistä oli, kun republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump uhkasi demokraattien presidenttiehdokasta Hillary Clintonia vankilalla.

– Hän sanoi, että jos hänestä tulee presidentti, hän pistää Clintonin vankilaan. Tuo on sellaista retoriikkaa, jota hän käyttää kampanjatilaisuuksissaan ja mitä moni hänen kannattajansa käyttää, Karppinen selittää.

Vankilauhkaus liittyy vuosientakaiseen sähköpostikohuun. Kun Clinton toimi Yhdysvaltain ulkoministerinä, hän käytti henkilökohtaista sähköpostiaan myös töissään. Myös erittäin salaista aineistoa siirtyi virallista sähköpostia heikommin suojatun yhteyden kautta.

Trump myönsi "pukuhuonepuheet"

Esiin nousivat myös Hillary Clintonin miehen, entisen presidentin Bill Clintonin naisasiat. Trump esiintyi ennen vaaliväittelyä tiedotustilaisuudessa naisten kanssa, jotka syyttivät Bill Clintonia seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

– Trump hyökkäsi Clintonia vastaan kutsumalla tämän aviomiestä naisten hyväksikäyttäjäksi. Tällä tasolla oltiin.

Clinton hyökkäsi vastaavasti Trumpia vastaan viime päivinä kohuttaneesta julkisuuteen nousseesta videosta, jossa Trump puhuu asiattomuuksia naisista.

– Trump ei myöntänyt puheidensa olevan seksuaalista häirintää tai mitään vakavampaa. Hän pahoitteli ja kutsui niitä pukuhuonepuheiksi, Karppinen selittää.

Ensimmäistä tasaisempi väittely

Clintonin katsotaan voittaneen väittelyn, mutta väittely oli ensimmäistä tasaisempi. Karppisen mukaan Clinton loisti ulkopolitiikassa ja asiakysymyksissä, mutta hän olisi odottanut Clintonin olevan itsevarmempi.

0:53

– Clinton oli asiakysymyksissä vahva. Hän syytti maassa lisääntyneestä islam-pelosta Trumpia ja korosti uransa aikaansaannoksia, esimerkiksi lasten terveydenhuollossa. Clinton otti kantaa Syyrian tilanteeseen ja sanoi, että tutkisi voimakkaammin Venäjän toimia ja sotarikoksia.

– Olisi odottanut, että Clinton olisi itsevarmempi, kun lähtökohta oli nämä Trumpin törkypuheet taustalla.

Karppinen toteaa vaalien olevan tunteen ja järjen vaalit.

– Ne, jotka ajattelevat asiakysymyksiä ja politiikkaa, kannattavat Clintonia ja he, joita turhauttaa ja jotka kokevat, että Yhdysvaltain arvot ovat menossa väärään suuntaan esimerkiksi maahanmuuttajien vastaanottamisen kannalta ovat Trumpin puolella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.