Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja ajoi Irman tuhoalueiden halki: "Moni täällä ei välttämättä saa koskaan takaisin sitä, minkä on menettänyt"

Hurrikaani Irman tuhoalueiden läpi Georgiasta lähes Floridan eteläkärkeen ajanut MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että vaikka myrsky ei iskenyt Yhdysvaltoihin odotetulla raivolla, sen jäljet ovat nähtävissä koko matkan pituudelta.

– Puita on taittunut, moottoriteiden varsilla lojuu romahtaneita mainoskylttejä, Yhdysvaltain lippuja lipuu maanteillä ja jossain näin jopa yksinäiset lastenvaunut. Tilanne ei siis ole aivan hallinnassa, Karppinen kuvailee.

– Valitettavasti vielä viime yönä Suomen aikaa on tullut lisää kuolonuhreja ainakin Georgiassa, kun suuri puu kaatui pienen talon päälle. Se talo näytti suoraan sanottuna aivan kuin nukkekodilta sen jälkeen.

Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan Irma heikentyi tänään trooppiseksi matalapaineeksi. Uutisen johdosta moni myrskyä paenneista on Karppisen mukaan uskaltautunut tien päälle. 

Tuhojen vuoksi monet huoltoasemista kuitenkin seisovat tyhjillään, veden varassa tai vailla sähköjä, mikä on aiheuttanut ongelmia tielläliikkujien keskuudessa.

– Kaikki eivät ehtineet tai tajunneet tankata autoja ennen evakkoon lähtemistä, ja polttoaine riitti menomatkalle, muttei takaisin. Nyt bensa-asemille on järkyttäviä jonoja.

– Ihmiset epätoivoisesti ajelevat niitä kohti kokeilemaan, että tulisiko täältä mitään ja jopa parkkeeraavat ja nukkuvat huoltoasemilla öitä autoissaan.

Ei-oota on Karppisen mukaan tarjolla myös hotellien ja motellien vastaanotoissa. Tilanne on lohduton etenkin niille, jotka ovat menettäneet myrskyssä kotinsa.

– Täällä Naplesin kaupungissa Floridan lounaisrannikolla vastaani tuli perhe, joka oli nukkunut jo monta yötä autossa. On lapsiperheitä, jotka joutuvat viettämään pahimmillaan viikkoja ilman kunnon majoitusta.

– Tällaisissa kriisitilanteissa etenkin vähävaraiset kärsivät eniten. Esimerkiksi asuntovaunualueet ovat tuhoutuneet pahasti, ja arkeen palaaminen voi monella kestää tosi kauan. Moni täällä ei välttämättä saa ikinä takaisin sitä, minkä on menettänyt.

2:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.