Mainos

MTV:n HD-kanavat teräväpiirtona kaikkien katsottavaksi

MTV tarjoaa katsojille MTV3-, Sub- ja AVA-kanaviensa teräväpiirtoversiot operaattoreiden kaapeli- ja antenniverkoissa salaamattomina.

Yhtiö haluaa edistää HD-katselun yleistymistä Suomessa. HD-tarjontaa vahvistetaan lanseeraamalla nykyisen MTV3 HD -kanavan rinnalle Sub- ja AVA-kanavien teräväpiirtoversiot eli jatkossa yhä useampi katsoja pääsee nauttimaan MTV:n sisällöistä entistä terävämmin. Myös MTV Katsomo -palvelussa vastaavien kanavien suoratoistolähetykset lähetetään HD-laatuisina, kuten myös kaikki cmore.fi-palvelun sisältö.

Teräväpiirtokanavien katseluun siirtyminen vaatii kuluttajilta varmistuksen operaattoreiden HD-tarjonnasta, kanavien vastaanottoon sopivan HD-laitteiston ja kanavien virittämisen. MTV:n jakelusta vastaava varatoimitusjohtaja Risto Koivula sanoo, että muutoksella halutaan tarjota katsojille parempi katseluelämys esimerkiksi nyt alkaviin jääkiekon MM-kisoihin ja yleisesti vauhdittaa HD-siirtymää, joka tapahtuu koko Suomessa asteittain 1.4.2020 mennessä.

– Kotitaloudet ovat vasta viime aikoina panostaneet HD-laitteisiin, joten meidän on nyt oikea aika tuoda heille lisää katsottavaa ja kannustaa muitakin löytämään HD-tasoisen kuvanlaadun edut, Koivula toteaa. 

– Uskon, että jääkiekon MM-kisat ovat omiaan konkretisoimaan yleisesti, miten miellyttävää terävän kuvanlaadun seuraaminen on. Olemme saaneet operaattoreilta paljon positiivista palautetta tämän mahdollistamisesta nyt suurimmalle osalle suomalaisia kotitalouksia.

Jääkiekon MM-kisat HD:na MTV3 HD -kanavalla

HD-kanavien avaaminen mahdollistaa perjantaina alkavien jääkiekon MM-kisojen Suomen otteluiden katsomisen teräväpiirtolaadulla. MTV3 HD -teräväpiirtokanavan ohjelmisto on sama kuin tutun MTV3-kanavan, eli katsojat näkevät siltä kaikki kotimaiset suosikkiohjelmansa nyt HD-kuvanlaadulla. Kesän 2017 ohjelmahittejä ovat muun muassa Piha ja parveke, Paimelan autoparoni sekä Makumuistoja.

Myös Subin ja AVA:n ohjelmisto nyt teräväpiirtona

Aiemmin ainoastaan perinteisinä SD-tason lähetyksinä nähdyt Sub- ja AVA-kanavat saavat nyt rinnalleen myös teräväpiirtoversion. Sub on Suomen kolmanneksi suurin kaupallinen tv-kanava ja muun muassa sen suosikkisarja Simpsonit on nyt katsottavissa myös HD- laatuisena. Subin ohjelmiston painopisteinä ovat kotimaiset hitit ja maailmaan parhaimmat elokuvat. Subin ohella myös naiskatsojien suosikkikanava, kiinnostavimpiin ilmiöihin ja persooniin lifestylen ja viihteen maailmasta erikoistunut AVA näkyy jatkossa HD-laatuisena.

Katsojalle helppo HD-loikka

Nähdäkseen teräväpiirto-, eli HD-lähetyksen, tulee katsojan tarkistaa laitteistonsa HD-valmius ja kanavien HD-saatavuus omalta operaattorilta sekä vain virittää kanavat näkymään. HD-kanavien näkyvyydessä saattaa ilmetä operaattorikohtaisia eroja. Operaattorit viestivät oman verkkonsa asiakkaille tarkemmin milloin MTV3:n, Subin ja AVAn HD-versiot tulevat tarjolle. Digitan antenniverkon kautta televisiota katselevia muutos ei koske.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja