Mötley Crüen kitaristi Mick Mars haastoi bändinsä oikeuteen

Mötley Crüen kitaristi nosti kanteen yhtyettään vastaan.

Yhdysvaltalaisen rock-yhtye Mötley Crüen kitaristi ja yhtyeen perustajajäsen Mick Mars on nostanut kanteen bändiään vastaan, kertoo muun muassa CNN. Marsin asianajaja Edwin F. McPherson jätti kanteen kitaristin puolesta Los Angelesin piirikunnan korkeimpaan oikeuteen torstaina.

Mars väittää kanteessaan, että Mötley Crüen jäsenet yrittivät potkia hänet pois bändistä sekä vähentää hänen tulevia tulojaan, joihin Mars väittää olevansa oikeutettu.

Väitetyt tapahtumat tapahtuivat kitaristin mukaan sen jälkeen, kun hän ilmoitti viime syksynä lopettavansa keikkailun selkärankareuman vuoksi. Mickin tilalle hyppäsi tuolloin muusikko John 5.

TMZ:n tarkasteleman kanteen mukaan Mars väittää tehneensä yhtyeelle kuitenkin selväksi, että hän voisi kaikesta huolimatta jatkaa äänittämistä bändin kanssa ja esiintyä yhtyeen riveissä rajoitetusti.

Kanteen mukaan Marsin lopettamisilmoituksen jälkeen yhtye kutsui Mötley Crüen pääyhtiön osakkeenomistajat hätäkokoukseen "heittääkseen Marsin ulos yhtyeestä, erottaakseen hänet yhtiön johtotehtävistä ja ottaakseen pois hänen osuutensa yhtiöstä". 

Mars pyytää kanteessaan seitsemää Mötley Crüeen liittyvää yritystä luovuttamaan liiketoimintaansa koskevat asiakirjat, jotta asia etenisi välioikeuteen.

– On todella surullista, että 41:n yhteisen vuoden jälkeen bändi yrittää heittää pois jäsenen, joka ei voi enää olla mukana kiertueella heikentävän sairautensa vuoksi. Mickiä on pompoteltu liian kauan tässä bändissä, emmekä aio antaa sen jatkua, Marsin asianajaja sanoi CNN:lle antamassaan lausunnossa.

Mötley Crüen oikeusavustaja Sasha Frid kuvaili CNN:lle antamassaan lausunnossa Marsin oikeusjutun olevan "valitettava ja täysin perusteeton". Fridin mukaan Mars ja muut Mötley Crüen jäsenet allekirjoittivat vuonna 2008 sopimuksen, jonka mukaan irtisanoutuvalla osakkeenomistajalla ei ole missään tilanteessa oikeutta saada live-esiintymisistä kertyneitä rahoja. 

Frid jatkoi lausuntoaan väittäen, että sen jälkeen, kun Mars erosi julkisesti Mötley Crüesta, bändi tarjosi hänelle runsasta korvausta kunnioittaakseen hänen bändissä tekemäänsä työtä siitäkin huolimatta, ettei yhtye ollut Marsille mitään velkaa.

Lisäksi kanteessa nostetaan esiin muita bändin jäsenten välejä vuosien ajan hiertäneitä asioita. Kanteessa mainitaan muun muassa syytökset, joiden mukaan useat yhtyeen jäsenet käyttivät esiintyessään valmiiksi nauhoittuja taustanauhoja ja väitetään, että yhtyeen basisti Nikki Sixx levitti valheellista kertomusta, jonka mukaan Mars olisi mokaillut kiertueella kognitiivisen toimintahäiriön vuoksi.

Marsin asianajajan mukaan kaikki kitaristin mahdollisesti esiintymislavalla tekemät virheet ovat johtuneet viallisesta korvamonitorista, jonka vuoksi hän ei kuullut omaa instrumenttiaan. Mötley Crüen oikeusavustaja puolestaan väittää lausunnossaan, että "Marsilla oli viime kiertueella vaikeuksia muistaa kappaleiden sointuja, hän soitti vääriä kappaleita ja teki toistuvasti virheitä, jotka johtivat hänen eroamiseensa bändistä".

Mötley Crüe vetää tänä vuonna maailmankiertueen. Yhtye esiintyy kesäkuussa Suomessa Rockfest-festivaaleilla.

Lähteet: CNN, TMZ, Variety

Lue myös:

    Uusimmat