Tuotantoyhtiö haastoi Kanye Westin oikeuteen – räppäri jätti maksamatta palkkioita yli 7 miljoonan dollarin edestä

Onko Kanye Westillä kaikki hyvin? Tähden sekava käyttäytyminen herättää huolta 8:02
Kanye Westin sekava käytös herätti huolta vuonna 2020.

Kanye West on haastettu oikeuteen maksamattomien palkkioiden vuoksi.

Phantom Labs -tuotantoyhtiö on haastanut rap-artisti Kanye "Ye" Westin oikeuteen maksamattomien palkkioiden vuoksi. TMZ kertoo, että West tiimeineen on jättänyt maksamatta kyseiselle tuotantoyhtiölle palkkioita yli 7 miljoonan dollarin, eli noin 6,9 miljoonan euron edestä.

Tuotantoyhtiön nostaman kanteen mukaan he työskentelivät useissa suurissa projekteissa Westin kanssa kesäkuun 2021 ja maaliskuun 2022 välisenä aikana.

Projekteihin lukeutui muun muassa neljän viikon verran Westin Sunday Service -hartaustilaisuuksia, tämän Donda 2 -albumin kuuntelutilaisuus, Westin ja rap-artisti Draken Free Larry Hoover -konsertti ja räppärin peruuntunut Coachella-esitys.

Phantom Labsin mukaan korvausten maksaminen sujui Westiltä ja tämän tiimiltä aluksi mutkitta. Pian laskut alkoivat kuitenkin kasaantua, ja helmikuussa 2022 velka oli tuotantoyhtiön mukaan paisunut jo 6 miljoonan dollarin suuruiseksi.

Asiakirjojen mukaan West oli väitetysti luvannut maksaa velkansa käyttämällä 9 miljoonaa dollaria, joka hänen piti tienata Coachella-esityksestään. Kun räppäri kuitenkin perui yllättäen esiintymisensä, kertoo tuotantoyhtiö tajunneensa, ettei West aikonut maksaa velkojaan.

Coachella-esiintymisen perumisen vuoksi helmikuuhun 2022 mennessä 6 miljoonan dollarin suuruiseksi paisunut velka kasvoi reiluun 7 miljoonaan dollariin.

West haastettiin hiljattain oikeuteen myös David Casavant Archive -vaatevuokrauspalvelun toimesta. Asiasta uutisoi Billboard.

Maailman harvinaisimpien ja halutuimpien vaatteiden yksityisenä kokoelmana itseään tituleeraava vaatevuokrauspalvelu väittää Los Angelesin oikeuteen jätetyssä kantessa, että West on jättänyt maksamatta vaatevuokrausmaksuja satojen tuhansien dollarien edestä.

Kanteessa väitetään myös, että räppäri on jättänyt palauttamatta useita palvelusta vuokraamiaan "harvinaista ja arvostettuja" tuotteita.

Vaatevuokrauspalvelun mukaan West lopetti vuokramaksujen maksamisen vuoden 2020 lopulla. Hänellä väitetään olleen tuolloin hallussaan 13 palvelun omistamaa tuotetta.

Palvelun mukaan maksamattomien vuokrausmaksujen summa on tällä hetkellä 221 810 dollaria. He vaativat räppäriltä myös 195 100 dollarin lisämaksua, mikäli tuotteet ovat kadonneet kokonaan.

– Tuotteet ovat kaikki harvinaisia, arvostettuja kappaleita, joita arvostetaan niiden niukkuuden ja muotihistorian merkityksen vuoksi. Ne eivät ole vaihdettavia hyödykkeitä, palvelua edustavat lakimiehet kirjoittivat.

Westiltä vaaditut korvausmaksut heijastelevat lakimiesten mukaan ansioita, jotka vuokrauspalvelulta jää saamatta tuotteiden vuokra- ja lainamahdollisuuksien menetyksen myötä. Korvauksissa on huomioitu myös koko vuokrausarkiston arvon heikkeneminen, koska jokainen kadonnut esine on osa suurempaa kokoelmaa.

Edellä mainittujen tapausten lisäksi West on haastettu tänä vuonna oikeuteen muun muassa tekijänoikeusrikkomuksista.

Lähteet: TMZ, Billboard

Lue myös:

    Uusimmat