Mainos

Mosambikissa tuhoisa junaturma

Jopa 190 ihmisen pelätään kuolleen junan suistuttua raiteilta Afrikan eteläosassa sijaitsevassa Mosambikissa.

Lähes 200 ihmistä kuoli junaturmassa Afrikan eteläosassa sijaitsevassa Mosambikissa. Maan terveysministeri Francisco Songane kertoi, että onnettomuus on vaatinut ainakin 195 ihmisen hengen. Loukkaantuneita oli vahvistamattomien tietojen mukaan lähes 400. Tiedot uhrien määrästä vaihtelivat huomattavasti lauantain kuluessa. Liikenneministeri Tomas Salomao sanoi aiemmin surmansa saaneita olevan ainakin 106.

Ristiriitaisia tietoja liikkui myös siitä, oliko kyseessä kahden junan törmäys vai yhden junan suistuminen raiteilta. Liikenneministeri Salomao kertoi, että ilmeisestikin vain yksi juna oli suistunut raiteilta. Hänen mukaansa junassa oli sekä matkustaja- että tavaravaunuja. Toisten tietojen mukaan onnettomuudessa matkustajajuna ja tavarajuna törmäsivät toisiinsa. -Näky on järkyttävä. Kaikkialla on ruumiita murskaantuneiden jäännösten alla. Siirrämme ruumiita pois. Kuolonuhrien määrä tulee nousemaan jyrkästi, kertoi ministeri Salomao puhelimitse onnettomuuspaikalta.

Onnettomuus sattui noin 40 kilometriä lounaaseen pääkaupungista Maputosta. Portugalilainen uutistoimisto Lusa kertoi jarruvian olevan turman syy. Ministeri Salomao sanoi, ettei onnettomuuden syytä vielä tiedetä, mutta että syynä oli ehkä inhimillinen erehdys. Maputon keskussairaala kehotti kaikkia lomalla olevia lääkäreitä palaamaan sairaalaan ja määräsi myös lääketieteen opiskelijat auttamaan junaturman uhreja.

Viranomaiset pyysivät myös verenluovuttajia saapumaan Maputon keskussairaalaan. -Tilanne on vakava, ja useimmat loukkaantuneet tarvitsevat verta kiireellisesti, kertoi terveysministeri Songane. Mosambikin presidentti Joaquim Chissano keskeytti vierailunsa Gazan maakunnassa ja palasi pääkaupunkiin onnettomuuden vuoksi. Mosambikissa on julistettu kolmen päivän suruaika onnettomuuden vuoksi. Maailman tämänvuotisista junaturmista toistaiseksi tuhoisin sattui helmikuussa lähellä Egyptin pääkaupunkia Kairoa. Matkustajajunassa syttyneessä tulipalossa kuoli ainakin 373 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.