Mormoniperhe tapettiin raa’alla tavalla Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla – lukuisat laukaukset ja räjähdysten runtelemat jäänteet tallentuivat videolle

1:16
Mormoniperheeseen kohdistettu isku tallentui videolle – perheen autoihin kohdistettiin järkyttävä määrä laukauksia.

Meksikon viranomaiset kertovat pidättäneensä henkilön poikkeukselliseen joukkomurhaan liittyen, uutisoi CNN. Myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on antanut kärkässanaisen mielipiteensä tapauksesta.

Joukkosurma tapahtui Bavispen kaupungissa Sonoran osavaltiossa Yhdysvaltain rajan lähellä. Viranomaistietojen mukaan uhrit olivat osa noin 3 000 jäsenen mormoniyhteisöä, jolla on oma maatalousyhteisönsä Meksikossa.

Uhrit olivat joutuneet rikollisryhmän väijytyksen kohteeksi, kun he olivat automatkalla Sonoran ja Chihuahuan osavaltioiden välillä. Yhdeksänhenkinen seurue taittoi matkaa kolmella eri autolla.

Yhden auton rengas oli yhtäkkiä tyhjentynyt, minkä vuoksi ajoneuvot olivat pysähtyneet. Tämän jälkeen autoja oli ammuttu lukuisia kertoja, minkä jälkeen ajoneuvot sytytettiin tuleen.

Kolme naista, ja kuusi lasta saivat surmansa. Uhrit olivat sekä Yhdysvaltain että Meksikon kansalaisia.

Viranomaiset vaikenevat yksityiskohdista

Viranomaiset kertoivat pidättäneensä yhden epäillyn iskuun liittyen. He eivät kuitenkaan paljasta yksityiskohtia epäiltyyn tai teon motiiveihin liittyen.

CNN:n tietojen mukaan joukkomurhan tehneen rikollisjärjestön uskotaan olevan osa La Línea -nimistä huumekartellia, joka on viranomaisten suurennuslasin alla.

– Kartellit ovat kasvaneet lähellä Yhdysvaltojen rajaa. Ne ovat voimakkaasti mukana huumekaupassa sekä maahanmuuttajien salakuljetuksessa Yhdysvaltoihin, Chihuahuan osavaltion oikeusministeri Cesar Peniche Espejel kertoo.

Iskun motiiveista eriäviä mielipiteitä

Meksikon entinen ulkoministeri Jorge Castañeda uskoo, että perhe oli ollut huumekartellin kohde aiempien erimielisyyksien vuoksi.

Uhrien perheenjäsen vahvistaa ex-ulkoministerin epäilyt CNN:n mukaan. Perheenjäsenen mukaan rikosllisryhmä oli uhannut perhettä jo aiemmin.

Castañeda kertoo CNN:lle, että yksi surmansa saaneista naisista oli aktivisti, joka oli pyrkinyt pitämään perheensä ja yhteisönsä puolia huumejengejä vastaan.

– He olivat olleet huumekartellin tiellä ja heillä oli tiettyjä erimielisyyksiä joko kartellien tai vastaavan yhteisön kanssa vesioikeuksista, maan ex-ulkoministeri selventää.

Ulkoministeri mukaan mormoniyhteisö oli liittovaltion poliisin suojelun alla vuodesta 2011 lähtien lahkon ja huumejengien välisten jännitteiden vuoksi. Nykyinen hallitus kuitenkin poisti suojan aiemmin tänä vuonna.

Meksikon turvallisuusministeri Alfonso Durazo uskoo, että iskussa on ollut mitä ilmeisimmin kyse väärinkäsityksestä. Ex-ulkoministeri Castañeda kuitenkin uskoo, että huumekartellin tekemä silmitön isku oli tarkkaan suunniteltu ja kohdistettu juuri uhriksi joutuneeseen perheeseen.

Presidentti Trump otti kantaa huumekartellien kaitsemiseen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump otti kantaa tapaukseen Twitter-tilillään tiistaina. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Meksikon on aika ryhtyä Yhdysvaltain avustuksella SOTAAN huumekartellien kanssa ja pyyhkäistä ne pois maailmankartalta, Trump kirjoitti tviitissään. 

Trump kertoo tviitissään odottavansa puhelua Meksikon uudelta presidentiltä, Andrés Manuel López Obradorilta, joka on aiemmin luvannut puuttua maan huumeongelmaan siinä onnistumatta.

Lähteet: CNN, Twitter

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja