Ainakin 14 kuoli poliisin ja epäiltyjen huumerikollisten yhteenotossa Meksikossa

Meksikossa poliisin ja huumerikollisiksi epäiltyjen välisessä ampumisessa on kuollut ainakin 14 ihmistä, kertovat maan viranomaiset. Yhteenotto tapahtui Villa Unionin kaupungissa noin 60 kilometrin päästä Yhdysvaltain rajasta.

Ampuminen alkoi, kun poliisit huomasivat kaupungilla useita ajoneuvoja, joissa oli raskaasti aseistautuneita matkustajia.

Coahuilan osavaltion kuvernöörin Miguel Angel Riquelmen mukaan kuolonuhreista neljä oli poliiseja ja seitsemän rikollisiksi epäiltyjä. Lisäksi kolme tunnistamatonta ruumista on löytynyt tapahtumapaikan läheltä. Useita poliiseja haavoittui, ja maan hallinnon edustajat kertovat monien ihmisten, myös yhden lapsen, olevan kateissa.

Paikallisviranomaiset ovat kertoneet takavarikoineensa 12 ajoneuvoa, aseita ja ammuksia.

Riquelmen virallisella Facebook-sivulla jaetussa videossa näkyy tulituksessa vaurioitunut pormestarin toimisto. Sosiaalisessa mediassa on levinnyt myös kuvia yhteenoton jälkeisestä kaaoksesta.

Trump haluaa taistella huumekartelleja vastaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi aiemmin tällä viikolla aikovansa määritellä meksikolaiset huumekartellit terroristiryhmiksi. Presidentti on puhunut kartelleista tiukkaan sävyyn sen jälkeen, kun yhden kartellin on epäilty olleen vastuussa Pohjois-Meksikossa tapahtuneesta yhdeksän yhdysvaltalaismormonin surmasta marraskuun alussa.

Trump on luvannut auttaa Meksikoa taistelemaan huumekartelleja vastaan, ja maat ovatkin tehneet läheistä yhteistyötä jengien vastustamisessa. Trumpin suunnitelmien julkitulon jälkeen Meksikon presidentti Andres Manuel Lopez Obrador kuitenkin varoitti, ettei hän aio sallia Yhdysvaltojen aseellisia operaatioita Meksikoon.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja