Moottoripyöräjengiin kytkeytyvä paloittelumurha tapahtui kerhon takahuoneessa Helsingissä – vain täysjäsenillä vapaa pääsy tilaan

0:22
Poliisi teki tapauksen tutkinnan yhteydessä muun muassa takavarikon konetuliaseesta.

MC Apache -moottoripyöräkerhoon kytketty paloittelumurha tapahtui kerhotilojen takahuoneessa, selviää MTV Uutisten haltuunsa saamista syyttäjän asiakirjoista.

Asiakirjojen mukaan murha tapahtui MC Apachen kerhotiloihin kuuluneessa takahuoneessa, jossa uhriin oli kohdistettu väkivaltaa ja lopulta tapettu. Viranomaisten mukaan uhria pahoinpideltiin usean ihmisen voimin ja usealla eri välineellä, muun muassa lekalla. Väkivalta oli pitkäkestoista, ja uhri kuoli saamiinsa vammoihin.

Asiassa tehtyen kuulusteluiden perusteella kyseisissä takatiloissa ei saanut olla ilman kerhon täysjäsenen läsnäoloa, ja ulkopuolinen ei saanut edes siivota siellä ilman valvontaa.

Poliisin mukaan MC Apachea ei voida pitää järjestäytyneenä rikollisryhmänä, vaan kyseessä on ennemminkin muutamien ihmisten harrastusporukka. Henkirikoksen uhri ei ole ollut mukana kerhon toiminnassa.

Henkirikoksen syyksi uskotaan huumeriitoja

Helsingin Metsälässä viime heinäkuussa tapahtuneesta paloittelumurhasta on syytteessä kolme henkilöä, joiden lisäksi yhtä syytetään avunannosta murhaan. Vielä poliisin tutkinnassa epäiltyjä murhaan oli yhteensä viisi. 

Henkirikoksen taustalla uskotaan olevan huumeisiin liittyviä erimielisyyksiä, joissa puhutaan poliisin mukaan vain tuhansien eurojen arvoisista ainemääristä. Tekijöiden uskotaan epäilleen, että uhri olisi varastanut amfetamiinia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja