Metsälän paloittelumurha tehtiin vain tuhansien eurojen tähden, teko oli monella tapaa poikkeuksellinen – "Tapauksena varsin hiljaiseksi vetävä"

0:22
Uusia tietoja paloittelumurhasta moottoripyöräkerhon tiloissa: Poliisi takavarikoi tutkinnassa muun muassa toimintakuntoisen konepistoolin

Helsingin Metsälässä tapahtuneen paloittelumurha tehtiin suhteellisesti pienten, huumeisiin liittyvien taloudellisten riitojen vuoksi, tapauksen tutkinnanjohtaja kertoo.

Henkirikos paljastui poliisille sen tehdessä etsintää Apache MC -kerhon vuokratiloihin tehdyissa etsinnöissä, joissa poliisi löysi 34-vuotiaan miehen ruumiin. Uhria oli paloiteltu. Uhri oli kuollut etsintää edeltävän yön ja illan aikana.

Etsintä tehtiin huumerikosepäilyjen johdosta. Poliisi epäilee, että myös henkirikoksen taustalla oli huumaisaineisiin liittyvä, pitkän ajan kuluessa kärjistynyt riita. Poliisin mukaan huumeisiin liittyvässä erimielisyydessä on ollut kyse enemmänkin tuhansien kuin kymmenien tuhansien eurojen suuruisesta asiasta, joten uhri kuoli sen mukaan verrattain vähäisten rahamäärien vuoksi.

Poliisi: Uhri yritettiin tappaa jo aiemmin

Poliisi pitää tekoa vakaasti harkittuna. Sen taustalla oli pitkäaikainen vihanpito, joka päättyi uhrin houkutteluun tekopaikalle. Poliisin mukaan tämän puolesta puhuu myös se, että uhri on sen käsityksen mukaan yritetty tappaa myös aiemmin. Tutkinnan aikana poliisi pystyi löytämään henkirikokselle yhteyden Kalasataman kauppakeskuksen ulkopuolella tapahtuneen ampumistapaukseen.

Poliisi pitää rikosta lisäksi erityisen raa’alla ja julmalla tavalla tehtynä. Uhri saatiin rikospaikalle eikä enää päästetty pois, teko kesti pitkään ja siinä käytettiin useita välineitä. Murhasta epäillään yhtä naista ja neljää meistä, minkä lisäksi joukkoa muita henkilöitä epäillään esimerkiksi törkeästä rikoksesta ilmoittamatta jättämisestä, rikoksentekijän suojelemisesta ja hautarauhan rikkomisesta.

‒ Niiden, joiden ei epäillä osallistuneen varsinaiseen väkivallantekoon, epäillään katselleen ja kuunnelleen tekoa yrittämättä keskeyttää tekoa. Useampien henkilöiden epäillään yhdessä osallistuneen teon jälkien peittelyyn. Ruumis pyrittiin hävittämään, tila siivottiin huolellisesti ja sieltä siirrettiin pois teossa vereentyneitä vaatteita ja muita välineitä, tutkinnanjohtaja Mikko Nikkanen kertoi aiemmin tiedotteessa.

– Poikkeuksellisen tästä tekee laaja epäiltyjen piiri samoin kuin se, että tämä on tapahtunut aivan suljetussa tilassa, Nikkanen kommentoi MTV Uutisille.

– Tapauksena varsin hiljaiseksi vetävä yksittäinen teko, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja