Montreal-pomo avasi Sebastian Aholle tehdyn tarjouksen yksityiskohtia – "Hänkin piti sitä todella hyvänä sopimuksena"

Sebastian Aho nousi maanantaina koko jääkiekkomaailman kuumimmaksi puheenaiheeksi, kun Montreal Canadiens teki suomalaistähdelle rajoitetusti vapaan agentin sopimustarjouksen eli offer sheetin. Montrealin GM Marc Bergevin vakuuttaa tarjouksen olleen sopiva molemmille osapuolille.

Aho nousi Montrealin tarjouksen myötä NHL:n ja koko kiekkomaailman suurimpaan valokeilaan. Kolme edellistä kautta Carolinan riveissä kiekkoillut Aho hyväksyi Montrealin tekemän tarjouksen, mikä pakottaa Carolinan suurten päätösten äärelle. Aho oli Montrealille selkeä kohde siirtomarkkinoiden alusta alkaen.

– Kun ikkuna aukesi, pystyimme keskustelemaan. Hän haluaa olla täällä. Hän hyväksyi sopimuksen. Hän uskoo tämän tarjouksen olevan hyväksi hänelle ja hän haluaa olla osa Montreal Canadiensia, Bergevin kertoo.

Montreal tarjosi Aholle viisivuotista sopimusta noin 7,5 miljoonan euron (8,454 milj. dollarin) keskivuosipalkalla. Carolina Hurricanesilla on viikko aikaa vastata tarjoukseen tai päästää Aho Montrealiin yhden ykkös-, yhden kakkos- ja yhden kolmoskierroksen varausvuoron korvausta vastaan.

NHL-piireissä Montrealin sopimustarjous on herättänyt rutkasti keskustelua. Ahon pelaaja-agentti Getty Johansson totesi The Athleticille, ettei ole varma, pystyykö Carolina vastaamaan tarjoukseen lainkaan. Olisiko Montreal voinut lyödä Carolinan jopa ahtaammalle tarjoamalla vielä kovempaa sopimusta? Bergevinin mukaan sopimustarjous oli tarkasti suunniteltu molemmille osapuolille sopivaksi.

– Olemme katsoneet tämän tarkasti, emmekä vain heränneet tähän tänä aamuna. Ensimmäisen vuoden palkka on avain. Meidän täytyi ottaa huomioon pelaajan arvo, tilanteeseen liittyvät riskit, ja miten se (sopimus) sopii tulevaisuuteemme. Meillä on pelaajia, joista meidän pitää vielä huolehtia. Emme voi tehdä sopimusta, josta emme pidä, vaikka pitäisimmekin pelaajasta.

Jos Montreal olisi tarjonnut Aholle suurempaa keskipalkkaa, olisi se joutunut maksamaan Carolinalle korvaukseksi vielä yhden ykköskierroksen varauksen, mikäli Hurricanes ei vastaa tarjoukseen. Bergevinin mukaan yhden varausvuoron menettäminen ei määrittänyt lopullista tarjousta.

– Kyse ei ole vain varauksesta, vaan mitä seuraava kynnys olisi pitänyt sisällään. Olisimme voineet tarjota enemmän, mutta tämä oli se kynnys, jonka koimme meille kaikin puolin sopivimmaksi. Myös Sebastiankin piti sitä todella hyvänä sopimuksena, Bergevin summaa.

Lue myös:

    Uusimmat