Mainos

Mönkäre puolustaa valtion omistuksia

Ministeri Sinikka Mönkäreen mielestä valtion tulee pysytellä mukana yritystoiminnassa. Mönkäre painottaa, että suuromistajana valtio voi valvoa tehokkaasti omistuksiaan.

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäreen mielestä olisi järjetöntä tuhlausta, jos valtio luopuisi yritystoiminnasta.

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäreen mielestä olisi järjetöntä tuhlausta, jos valtio luopuisi kaikesta omistuksestaan. Mönkäreen mielestä se antaisi sellaisen viestin, että valtio ei ole kiinnostunut yritystoiminnan kehittämisestä ylipäätään.

Mönkäre arvostelee kokoomuksen linjaa, jonka mukaan valtion omistuksia olisi syytä myydä pois hanakammin. Hän näkee selkeää paniikkia kokoomuksen puheenjohtajan Ville Itälän kannassa, jonka mukaan valtion pitäisi luopua kaikesta omistuksestaan.

-Olen usein miettinyt, että onko kokoomukseen kertynyt sellaisia ministereitä, jotka eivät tiedä, miten paljon valtionyhtiöitä on kehitetty, ja miten niiden arvonnousu on saatu aikaan, Mönkäre sanoo Uutispäivä Demarin haastattelussa.

Mönkäre huomauttaa, että valtion omistusten arvo on noussut, vaikka omistusprosentit ovat laskeneet. Hän pitää valtionomistusten etuna myös sitä, että suurella omistajalla on hyvät mahdollisuudet valvoa yritysjohtoa.

-Yritysjärjestelyissä olemme aktiivisesti mukana, ja kannamme myös yritysriskin taakan, Mönkäre vakuuttaa.

Myös muun muassa Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja, entinen oikeusministeri Jussi Järventaus (kok.) on vaatinut valtion omistusten vähentämistä. Kokoomuksen Nykypäivä-lehden haastattelussa Järventaus toteaa Sonera-tapauksen muistuttavan, ettei valtion tehtävänä ole harjoittaa yritystoimintaa. Järventauksen mukaan valtion tulee sen sijaan huolehtia yritystoiminnan edellytyksistä.

(MTV3-STT)

MTV3:n haastattelussa ministeri Mönkäre painotti myös, että valtion omistusten arvo on erittäin suuri. Yhden riskin resalisoitumisesta pitää ottaa oppia hoidettaessa veronmaksajien investointeja.

(Huomenta Suomi 15.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.