Mainos

Mönkäre hoivarahaston perustamista vastaan

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen mielestä nykyinen eläkevakuutusjärjestelmä pystyy vastaamaan tarpeisiin myös tulevaisuudessa.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre torjuu esityksen hoivarahaston perustamisesta vanhustenhuollon menojen kattamiseen. Mönkäre toteaa, ettei vanhustenhuoltoon tarvita uusia rahoitusmalleja.

- Erityistä rahastoa ei ole katsottu aiheelliseksi perustaa. Nykyinen eläkevakuutusjärjestelmä pystyy vastaamaan tuleviin tarpeisiin, Mönkäre sanoo sanomalehti Kalevan haastattelussa. Sosiaali- ja terveysministeri korostaa myös hallitusohjelman linjausta siitä, että vanhustenhuollon tulevat tarpeet hoidetaan parhaiten pitämällä huolta valtion talouden tasapainosta. Mönkäreen mukaan se tarkoittaa työllisyysasteen nostamista, ihmisten pitämistä työelämässä aiempaa pidempään ja valtion velan lyhentämistä.

Hoivarahaston perustamista ovat viimeksi ehdottaneet Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkijat. Kannatusta ajatukselle on löytynyt muun muassa työnantaja- ja työntekijäleireistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.