Mainos

Mönkäre: Äänestäjiä pelotellaan passiivisiksi

Äänestäjiä pelotellaan sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen (sd.) mukaan passiivisuuteen uskottelemalla heille sosiaaliturvan leikkauslinjan jatkuvan. Mönkäre puhui Ikäihmisten suurtapahtumassa Helsingin Wanhassa Satamassa. Tapahtuman avannut rouva Eeva Ahtisaari toivotti kuulijoilleen avointa suhtautumista uusiin asioihin ja ilmiöihin.

Ministeri Mönkäre sen sijaan katsoo, että "maltilla pystymme toteuttamaan sekä jonkin verran tuloveron alennusta että turvaamaan laadukkaat ja riittävät palvelut".

Sosiaali- ja terveysministeri Mönkäre puhui YK.n ikäihmisten vuoden Mikä-mikä-ikä-tapahtumassa tänään Helsingissä. Hän on tämän teemavuoden Suomen komitean puheenjohtaja.

Mönkäreen mukaan kansalaisia on helppo pelotella uusilla sosiaaliturvan leikkauspuheilla, kun vedotaan vanhusväestön määrän kasvuun ja pelotellaan, etteivät rahkeet riitä lisääntyvän hoidon ja hoivan tarpeeseen.

-Parantuva työllisyys avaa kuitenkin liikkumavaraa ainakin jonkin verran. Julkiseen sektoriin panostuksella taas on kansalaisten laaja tuki, ministeri Mönkäre mainitsi.

Viikonvaihteen kansainväliseen ikäihmisten suurtapahtumaan Helsingin Wanhaan Satamaan odotettiin kahden päivän aikana 10000 kävijää. Kansalaisjärjestöjen ja viranomaisten järjestämän tapahtuman tavoitteeksi oli asetettu ikäihmisten osallistuminen yhteiskuntaan aktiivisina ja osaavina toimijoina. Tapahtuma jatkuu huomenna.

Kaikista ei tarvitse tulla nettisurffareita

Ikäihmisten suurtapahtuman Wanhassa Satamassa avannut rouva Eeva Ahtisaari toivotti kuulijoilleen avointa suhtautumista uusiin asioihin ja ilmiöihin.

-Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että meistä kaikista pitäisi tulla nettisurffareita tai kansainvälisen politiikan kommentaattoreita, hän rauhoitti.

-Riittää kun hoitaa oman leiviskänsä: on tietoinen ympäröivästä maailmasta ja selvittää oman suhteensa ajan rajuun rientoon.

Eeva Ahtisaari suositteli tähän tarkoitukseen mm. yliopistojemme "avopalveluja": kaikille avoimia luentosarjoja, ikäihmisten yliopistoja kaikkiaan kahdeksalla paikkakunnalla sekä kansalais- ja työväenopistoja ja vapaata yhdistystoimintaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.