Moni vaihtaa talvirenkaat liian myöhään

Autoilijoilla on taipumusta aikailla talvirenkaiden vaihtamisen kanssa. Tuoreen kyselyn mukaan moni autoilija ajaa kesärenkailla liian pitkään.

Tuore kysely osoittaa, että joka kolmas autoilija on viime vuosina vaihtanut talvirenkaat keliin nähden liian myöhään. Autonrengasliiton teettämän kyselyn perusteella noin 60 000 suomalaisautoilijaa on joutunut vaaratilanteisiin ajaessaan kesärenkailla ensiliukkailla. Liukkaalla tiellä on tällöin selvitty erityisyyttä varovaisuutta noudattaen tai sitten kokonaan muita kulkuvälineitä käyttämällä.

Renkaat vaihdetaan useimmiten itse tai tuttavan avustuksella. Kyselystä käy ilmi, että vain vajaa kolmasosa autoilijoista turvautuu ammattilaisen apuun renkaita vaihtaessaan. Renkaiden välillä on alueellisia eroja, sillä nastarenkaat ovat keskimääräistä suositumpia Pohjois-Suomessa ja kitkarenkaat pääkaupunkiseudulla.

Nastarenkaat saa vaihtaa marraskuun alussa, mutta sään vaatiessa renkaat voi vaihtaa jo aikaisemmin. Yleinen ohjeistus on, että kaikissa henkilö- ja pakettiautoissa on käytettävä talvirenkaita joulukuun alusta helmikuun loppuun.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Lähde: Deski

Kuva: Lehtikuva

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja