Moni ukrainalainen valmistautuu uuteen vuoteen säkkipimeässä Venäjän ohjusiskujen jälkeen – "Järjetöntä barbarismia"

Asiantuntija Venäjän iskuista:"Venäjä haluaa näyttää, että se voi iskeä mihin tahansa Ukrainassa" 6:06
Asiantuntija Venäjän ohjusiskuista: "Venäjä haluaa näyttää, että se voi iskeä mihin tahansa Ukrainassa"

Ukrainan ulkoministeri luonnehti Venäjän tuoreinta iskua "järjettömäksi barbarismiksi".

Ainakin kolme on kuollut ja kuusi haavoittunut Venäjän torstaina Ukrainaan tekemissä iskuissa, sanoo Ukrainan sisäministeri Denys Monastyrskyi.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo, että monet alueet ovat iskujen jäljiltä ilman sähköä, samalla kun lämpötilat ovat pakkasen puolella.

Ukrainan sähköverkoista vastaava Ukrenergo kertoi aiemmin, että sähkötoimituksissa on vaikeuksia ainakin Harkovassa, Kiovassa, Odessassa, Mykolajivissa, Hersonissa ja Lvivissä sekä niiden ympäristöissä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Järjetöntä barbarismia"

Ukrainan mukaan Venäjä teki torstaina sarjan ohjushyökkäyksiä ympäri maata, mukaan lukien pääkaupunkiin Kiovaan. Ukrainan ilmavoimat luonnehti hyökkäystä "massiiviseksi".

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba huomautti Twitterissä, että Venäjän tuoreimmat iskut tulivat aikaan, jolloin Ukrainassa valmistaudutaan uuden vuoden viettoon.

– Järjetöntä barbarismia. Nämä ovat ainoat sanat, jotka tulivat mieleeni, kun huomasin Venäjän laukaisseen ohjuksia rauhallisiin ukrainalaiskaupunkeihin uuden vuoden alla.

– Tällaisten massiivisten sotarikosten kohdalla ei voi olla neutraaliutta. Neutraalius tarkoittaa asettumista Venäjän puolelle, Kuleba tviittasi.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Valko-Venäjä sanoi ampuneensa alas ukrainalaisohjuksen

Valko-Venäjä sanoi torstaina, että sen joukot olivat ampuneet alas ukrainalaisen ohjuksen lähellä Brestin kaupunkia, joka sijaitsee Valko-Venäjän ja Puolan rajan läheisyydessä. Valko-Venäjä julkaisi kuvaa pellolta, jossa näkyi ohjuksen sirpaleita.

Valko-Venäjän viranomaiset kertoivat kutsuneensa Ukrainan suurlähettilään puhutteluun.

Ukrainan viranomaiset epäilivät torstaina, että kyse olisi Venäjän yrityksestä saada Valko-Venäjä mukaan sotaan.

Valko-Venäjä ei ole toistaiseksi osallistunut sotaan omilla joukoillaan, mutta Venäjän hyökätessä Ukrainaan helmikuun lopulla Venäjän joukot käyttivät hyväkseen Valko-Venäjän aluetta.

Venäjällä käynnissä laaja ohjusisku Ukrainaan – video näyttää, kuinka ohjuksia torjutaan Kiovan yllä 1:48
Turkin valtiollisen uutistoimisto Anadolun kuvaamalla videolla näkyy, kuinka Ukrainan ilmatorjunta torjuu ohjuksia Kiovan yllä torstaiaamuna.

Lue myös:

    Uusimmat